MASLAK 1453’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE İTHAFEN ÖZEL...

MASLAK 1453’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE İTHAFEN ÖZEL BİR SERGİ “1KADIN 1 ERKEK OMUZ OMUZA”

14 Şubat 2019 - 18:55

Kadını anlamak, kendini anlamak…


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hitaben samimi, içten, gerçek bir üçgen.

Maslak 1453 Event Hall’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen çok özel bir sergi gerçekleşecek. Avusturya’nın kuraldışı Gauguin’i Schanitta Şant Miksch ve Karadeniz’imizinmert yüreği, değerli ressam Adil Salih sanatseverlerle buluşacak. 

Schanitta Şant Miksch sergiye ilişkin olarak; “Benim için sanat sessizliğin somut biçimi. Saldırgan çizgiler, göz kamaştırıcı renklerin hücumu ve sanatsal serbestlik duygusu. Mesele doğayı kopyalamak değil, duyguları ifade etmekMark Rothko gibi resimler "drama" ve resmin içindeki formlar da "oyuncu”. Sanatsal yaratımlarım duygusal ifadenin aracı ve dolayısıyla sanatsal özgürlüğün kendisi." diyerek not düşüyor.

08 Mart’ta kapılarını özel bir davet ile açacak olan sergi, 31 Mart gününe kadar saat 10.00-17.00 arasında ziyaret edilebilir.

Schanitta Şant Miksch Hakkında:

Schanitta Şant Miksch'in spontan bir enerjiyle yaratıcılığa yönelişi çocukluk yıllarına uzanır. Kendisini hep resimle ifade etmiştir. İstanbul'da Kristin Saleri ile başlayan sanatsal çalışmalarına Viyana Güzel Sanatlar da Prof. Anton Lehmden ile devam etmiştir. Bilumum yurt içi ve yurt dışı kişisel ve karma sergileri olmuştur. Konuşmak yerine resmetmiştir. Renk ve formu ustaca kullanmasının yanı sıra içinde hissettiği dünyayı sakral bir gizemlilikle tuallerine yansıtmaktadır. Yaratıcılık onun için gerekliliktir, hep olmalıdır... Var olabilmesi, kendisi olabilmesi için.

Adil Salih Hakkında:

Trabzon’da doğdu. İlk kişisel sergisini 1983'te lise öğrencisiyken Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Köln Akademisi’ne konuk öğrenci oldu ve Avrupa ülkeleri müzelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. 

Yaptığı her resmin bir hikayesi vardır. İzleyiciyi, çocukluğunun geçtiği Karadeniz yaylalarına götürü…

Türkiye’ye döndükten sonra Trabzon Belediyesi M. Koloğlu Kültür Merkezi’ni yönetti. Genç kuşak sanatçılarını bir araya getiren sergiler organize etti. Nedim Gürsel, Levent Karataş, Oğuz Özdem ve Ekrem Kahraman'ın kitaplarını resimledi.

2009 yılında Mustafa Köz ile birlikte "Yazıtlar" isimli bir çalışmaya imza attı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan sanatçının yapıtları yurt içinde ve yurt dışında özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 

Sanatçı 29 kişisel sergi açmıştır. Birçok karma sergide ve sanat fuarlarında yer almıştır.

 

Bu haber 673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...