Metal Yapı Konut 5 yılda 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

Metal Yapı Konut 5 yılda 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "Önümüzdeki 5 yılda planladığımız projeler ve arsa stoğu ile 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz' diyerek açıklamalarda bulundu.

04 Şubat 2018 - 22:33

Ekonomist Dergisi'nden Özlem Bay Yılmaz,  Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali ile bir röportaj gerçekleştirdi. İşte, o röportaj.. 

 

38 yıldır lüks konut, ofis ve alışveriş merkezleri olmak üzere pek çok markalı projeyi başarı ile hayata geçiren Metal Yapı Konut, bugüne kadar toplam 18 proje bitirdi. Şirketin inşaatı devam eden 7 ve planlaması başlayacak 4 projesi var. Bugüne kadar 16 bin aileyi ev sahibi yaptıklarını ve 30 bin metrekare de ofis alanı teslim ettiklerini söyleyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "Önümüzdeki 5 yılda planladığımız projeler ve arsa stoğu ile 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz' diyor.

 

38 yıl önce başladığı yolculuğunda insana dokunan Metal Yapı Konut, oluşturduğu yaşam alanlarında daima konfor, güven ve keyif atmosferi yaratıyor. Doğaya saygı ilkesinden ödün vermeyen şirket, doğa ile modern yaşamı birleştiriyor. Bugüne kadar bitmiş toplam 18 projesi bulunan şirketin inşaatı devam eden 7 ve planlaması başlayacak 4 projesi bulunuyor. 16 bin aileyi ev sahibi yaptıklarını ve 30 bin metrekare de ofis alanı teslim ettiklerini belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, planladıkları projeler ve arsa stoğu ile birlikte önümüzdeki beş yılda 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.


1-) Bugüne kadar kaç proje gerçekleştirildi? Kaç konut satışı yapıldı?
Metal Yapı Konut, 1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu tarafından emlak geliştirme alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. 38 yıldır lüks konut, ofis-ve alışveriş merkezleri olmak üzere pek çok markalı projeyi başarı ile hayata geçiren şirketimizin İstanbul'un en önemli merkez' lokasyonlarında bugüne kadar bitmiş toplam 18 projesi, inşaatı devam eden 7 projesi, planlaması başlayacak 4 projesi bulunuyor. Bugüne kadar 16 bin aileyi ev sahibi yaptık, 30 bin metrekare de ofis alanı teslim ettik.

 

2-) 2018 yılında ne kadarlık yatırım planlıyorsunuz?
2018'de başlayacak olan 4 büyük projemiz var. Bunlardan ilki olan Ulus Belvedere Residence'ın yaklaşık 350 milyon dolar yatırım değeri var. Zekeriyaköy projemiz yaklaşık 300 milyon dolar yatırım değerinde. Göktürk 2B alanlarının ise yaklaşık 150 milyon dolar yatırım değeri bulunuyor. 2B arazilerin dışında Göktürk-Kemerburgaz bölgelerinde mülkiyeti kendimize ait olan Belgrad Life projemizi hayata geçireceğiz.

 

3-) Şirketinizi önümüzde 3-5 yılda nerede görüyorsunuz?
Şirketimizin İstanbul'un önemli lokasyonlarındaki yatırımları hızla devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde planladığımız projeler ve arsa stoğu ile hedefimiz; 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmak.

 

4-) Hangi illerde faaliyet gösteriyorsunuz? Mercek altına aldığınız, yatırım planladığınız iller var mı?
Şirketimiz sadece İstanbul'da faaliyet gösteriyor. İstanbul dışında yatırım yapmayı planladığımız başka bir ilimiz şu an için yok.

 

5-) Yurtdışına yönelik yatırım planlarınız neler?
Yurtdışında Ukrayna'da bir sanayi yatırımız oldu. 1998 yılında bir çikolata fabrikası kurduk. Ancak fabrikamız şu anda aktif değil, arazileri duruyor. Bu arazilerimiz üzerine Ukrayna'da yatırım yapmayı planlıyoruz.

 

6-) Projelerinizi hayata geçirirken temel önceliğiniz neler oluyor?
Projelerimizin ana teması konfor. Konforu yükseltmek için de doğal malzemeler kullanırız. Doğaya saygı ilkesinden ödün vermeden doğa ile modern yaşamı birleştirmekte öncü olduk. Türkiye'de ilk kez Thermevvood ahşap kullanan firma biziz. Hemen hemen tüm projelerimizde doğal ahşap ve doğal taş kullanırız. Projelerimizde, pencerelerimizde sürme doğrama, alüvyon ve elektrik yoğunluğunu azaltacak ürünler kullanmayı tercih ediyoruz. Mimari bizim için çok önemli. Modern, konforlu alanlar yaratan, iyi mimarların çizdiği ve değer yaratan konsept projeleri hayata geçirmeye büyük önem veriyoruz, inşaatın her aşamasında kullandığımız tüm malzemelerimizin yüksek kalitede olması, olmaz olmazlarımızdan.

 

7-) Satış sonrası için neler yapıyorsunuz?
Satış sonrası hizmete çok önem veririz. 15 yıl önceki inşaatımıza dahi sahip çıkarız. Hala müşterilerimiz satış ofislerimizi ararlar ve gerek mimari olsun gerek teknik grup olsun her daim destek verir işlerini çözeriz. Çünkü satış sonrası da bizim için önemli.

 

8-) Markalı konut üretmenin avantajlarını nasıl yaşıyorsunuz?
Şirketimiz gelişen bölgelerin en değerli lokasyonlarında, doğru planlama ile yaşam kalitesinin en ince detayına kadar düşünülmüş markalı projeleri hayata geçirmekte. Lüks ve konforu birleştiren, doğal malzemelerin kullanıldığı mükemmel tasarımlı ve prestijli projelerimiz insanların yaşam kalitesini de yükseltmekte. Markalı konut üretimiyle birlikte konforlu yaşamın tüm parametrelerini içerisinde bulunduran, havuzdan peyzaja, ısıtma ve soğutma sisteminden cephe mimarisine ve sosyal tesislerine kadar her şey tam olmalı. Projelerimiz, bu lüksü ve konforu arayanların ihtiyacına cevap vermekte.

 

9-) Sektörünüzde nasıl farklılaşıyorsunuz?
Şirketimiz özellikle proje geliştirme konusunda, insanların ihtiyacını görüp o ihtiyacı üretme çabası ve konforlu yaşam alanları yaratması ile sektörde farklılaşıyor. Bunun için de belirli bir vizyon gerekiyor. Şirketimiz bu vizyonumuzla projenin ilk aşamasından son aşamasına kadar kaliteyi yöneterek insanlara konforlu yaşam alanları sağladı. Bu farklılıklarımız da bizi başarıya taşıdı. Projelerimizde yaşamı hissedeceğiniz, prestijli yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz. Metal Yapı Konut'u özel kılan, taş, toprak, tuğla ve betondan öteye geçerek yapılan inşaatlarda işin içine "yaşam" katması.

 

10-) Sektörünüzün mevcut durumunu değerlendirir misiniz? Sektörün geleceğine ilişkin öngörüleriniz neler?
Gayrimenkul sektörünün önü çok açık ve parlak bir geleceği var. 2018 yılından umutluyuz, 2017 yılında üretimine devam ettiğimiz birçok projemizin sonlarına doğru geliyoruz. 2018 yılı biraz daha sektörün oturma yılı olacak. Eğer kur dalgalanmasını iyi yönetebilirsek, 2018 yılı bizim sektörümüz için ihtiyaçların bir miktar ertelendiği ama alıma yöneleceği bir yıl olacak. 2018 yılını İstanbul'daki markalı konutlar, konsept projeler bir miktar artışla geçirecek. Belli bölgelerdeki arz fazlası da 1-2 yıl içinde dengeye gelecek.

Bu haber 1360 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...