Mimar Jale Barahya’dan Ece Erken’e dava!

Mimar Jale Barahya'dan Ece Erken'e dava!

Ece Erken'in kendisini dolandırdığını iddia ettiği mimar Jale Barahya Ece Erken'e 15 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

28 Ocak 2018 - 15:53

Sunucu-oyuncu Ece Erken, internetten mimar Jale Barahya’nın kendisini dolandırdığını belirterek, ‘Haram, zıkkım olsun alınan fazladan paralar’ diyerek bir paylaşım yapmıştı.

 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Ece Erken, mağduriyetin giderilmesi için dava açarken mimar Barahya da sunucuya 15 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulundu. Ayrıca Jale Barahya, hakaret ve iftira nedeniyle Ece Erken hakkında suç duyurusunda da bulundu. 

 

Ece Erken'in avukatı Ersoy Akdemir geçtiğimiz Mayıs ayında konuyla ilgili olarak:  "Müvekkilim Ece Erken'e ait evin tadilat işlerine talip olan iç mimarlık şirketi, işin yapılmasından sonra fazladan ve fahiş düzeyde para talep etmişti. Davayla ilgili yaptığımız araştırmada hukuksuzluğun sadece fazladan talep edilen paradan ibaret olmadığı, ilgili iç mimarlık şirketinin farklı konularda da ciddi ihlaller içerisine girdiği üzülerek görülmüştür." Konu ile ilgili olarak görüşleri alınan İçmimar ve Çevre Tasarımcısı TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak ise şöyle konuştu: "Halkımızın; bilinçlenmesi ve meslek odasına kaydı bulunmayan, başka meslek disiplinlerinden olan ve hatta hiç bir mesleki eğitimi olmayan, bizim sahte iç mimar olarak adlandırdığımız, hem iç mimarların, hem de vatandaşımızın hakkını gasp eden yani anayasal bir suç işleyen bu kişilere itibar etmemesi gerekmektedir. Meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerektiğini, hizmet almak istedikleri iç mimarın meslek odasında kaydı olup olmadığını İç Mimarlar Odası ile iletişime geçerek öğrenebileceklerini belirtmek isterim" demişti.

Bu haber 1641 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...