MIPIM 2018’de şehirler şov yapacak!

MIPIM 2018’de şehirler şov yapacak!

Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’e bu yıl yerel yönetimler şov yapacak. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer fuarda, Balıkesir, Gaziantep, Hatay, Sivas, İstanbul ve Beyoğlu’nun ilgi odağı olacağını dile getirdi.

01 Mart 2018 - 00:14

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM 2018, 13-16 Mart'ta Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. Türkiye temsilciliği Alkaş tarafından düzenlenen fuara, Türkiye'nin bu yıl 1.600 metrekarede 250 kuruluş ve 700'e yakın katılımcıyla çıkarma yapacağı düşünülüyor. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre;  MIPIM 2018'e 5.000 yatırımcı, 4.500 geliştirici, 5.400 portföy yönetiminin yanı sıra hizmet sektöründen 3.600 şirket, 1.800 mimarlık şirketi ve 500 yerel yönetim katılım gösterecek.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, MIPIM 2018'e Türkiye'ye uluslararası kulvarda yıldızlarını yükseltmeye kararlı olan şehir, ilçe, şirket ve mesleki sivil toplum kuruluşların katılım sağladığını dile getirdi. 

Yonca Aközer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte büyük yatırımcı firmalarla toplantı düzenleyeceklerini aktardı. Aközer, "Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki bu sene de açılış konuşmasını yapacak. 'Bekle ve gör' diyen uluslararası yatırımcıya bulunduğumuz coğrafyadaki fırsatları, kentsel dönüşüm knowhow'ımızı aktaracağız" dedi.

KİMLER KATILIYOR?
MIPIM 2018'e katılım sağlayan şirketler arasında, Boytorun Mimarlık, Çelen Gayrimenkul Değerleme, Elemeği Project Solutions, Esas Gayrimenkul, GAD Architecture & Gökhan Avcıoğlu, İki Design Group, Lal Gayrimenkul Değerleme, ProPlan Proje Yönetimi, Sabri Paşayiğit Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme, AND Gayrimenkul, Aremas, Artaş (Tema İstanbul), BEMES, Coldwell Banker, Çelen Grubu, Eczacıbaşı, Emre Arolat, Ferko, Fiba, Halk GYO, İstanbul Airport City, Kuzu, Muum Mimarlık, Otis, Oyak, Rönesans, Sanko, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, Tekfen Gayrimenkul, Teknik Yapı ve Turkcell bulunuyor.

İSKENDERUN MARİNASI TANITIMA ÇIKACAK
Yonca Aközer, fuarda sergilenecek projeler hakkında ise şu bilgileri verdi: "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çayderesi rekreasyon alanı, Çamlıktepesi rekreasyon alanı, Ayvalık Körfezi Cunda Köprüsü ve Balıkesir Toplu Konutları gibi güçlü projeleriyle fuarda yine yerini alacak. Büyük bir dönüşüm hareketinin yaşandığı ve bu projelerle geleceğin adeta yeniden biçimlendiği Gaziantep'in sergileyeceği projelerden biri de İstasyon. Proje, 505 bin metrekareyi aşkın bir alanda planlanıyor. Daha da önemlisi bu alanın, sadece konut anlamındaki bir dönüşümü konu almaması tam anlamıyla turistik ve ticari bir proje olarak planlanıyor olması. Expo'yu ikinci kez Türkiye'ye getirmek için hazırlıklarını hızla sürdüren Hatay ise bu yönde toplam maliyeti 750 milyon TL olan projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ama bir bu kadar önemlisi yatırım maliyeti 200 milyon TL'yi bulacak İskenderun Marinası ile turizm yönünde çok ciddi bir projeyi harekete geçirecek olması. Dörtyol Yaşam Alanı ve Tarihi Doku Sağlıklaştırma projeleri de MIPIM sırasında sergilenecek."

Bu haber 1864 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...