Mutfak dekorasyonunda önemli detay...

Mutfak dekorasyonunda önemli detay...

CNR Emlak Fuarı’na katılan Hint astrolog Şebnur Kuran Balcı, "evlerin enerjisi" üzerine bilgiler vererek açık mutfakların eve huzur getirdiğini söyledi..

28 Kasım 2017 - 00:36

Hint astrolog Şebnur Kuran Balcı, geçtiğimiz günlerde kapılarını açan CNR Emlak Fuarı’na katıldı. Hint astrolog Balcı, “Eğer huzuru, bereketi, pozitif enerjiyi istiyorsak doğru ev seçimleri yapmalıyız” dedi. Bunun için 4 tarafı boş, açık mutfağı olan, uzun kapalı koridorları olmayan evlerin seçilmesi gerektiğini söyledi.

İSTANBUL’da düzenlenen CNR Emlak Fuarı’nda bir yandan projeler tanıtılırken, bir yandan da firmaların standlarında farklı tanıtımlar gerçekleşti. Bazı firmalar ünlü isimlerle şov yaptı, bir firma ise "evlerin enerjisi" üzerine yoğunlaştı. 

Kuran İnşaat’ın Asrın Konakları Marina standında Türkiye’nin ilk Hint astroloğu biyoenerjist, taş ve renk terapisti Şebnur Kuran Balcı vardı. Balcı, evlerin huzur ve bereket enerjisi üzerine bilgi verdi.  

Türkiye’nin ilk kadın kaymakamı olan Balcı, Hindistan’da Hint felsefesine dayalı 10 yıl eğitim gördü. Balcı, “Eğer huzuru, bereketi, pozitif enerjiyi istiyorsak doğru ev seçimleri yapmalıyız” diyerek yaşadığımız mekanlara pozitif enerjiyi taşımanın yollarını şu şekilde anlattı: 

- Öncelikle evimizin dört tarafının açık olması gerekiyor. Özellikle Güney ve Batı taraflarının açık olması lazım ki doğru enerji akışı sağlanabilsin.

- Evlerimizin uzun ve dar koridorlardan oluşmaması lazım. Mutfaklar Doğu’ya bakmalı. Doğu enerjisi üreticilik ve yaratıcılıkla bağlantılı olduğu için mutfakların bu yöne bakması gerekiyor.

- Enerjinin akması için evin giriş kapısı Güney’e bakmalı.

- Son yıllardaki mutfaklar salonun içinde yapılıyor. Feng Shui’de evren beş elementten oluşuyor: Ağaç, ateş, toprak, metal ve su. Bu 5 elementin bir arada aynı dengede bulunduğu ortamlarda huzur olur. Mutfaklarımız tam da bu ortamı sağlıyor. Mutfaklarda su-musluk, metal-buzdolabı, bulaşık makinası, ateş-ocak, toprak-gıdamız, ağaç-ahşap dolaplar olarak tüm elementleri bir araya getiriyor. Belki müteahhitler bunu metrekareden kazanmak için yapıyor ama çok doğru bir adım atıyorlar. 

Mutfakta sarı, banyoda mavi

- Binaların dış cephesinde pozitif enerjiyi yayması için beyaz tonları kullanılmalı.

- Mutfaklarda yaratıcılığı geliştirmek için sarı renkler tercih edilmeli.

- Kırmızı renk hareketi artırdığı için çocuk odalarında kullanılmamalı.

- Rahat uykuyu engelleyeceği için yatak odalarında da kırmızı renk kullanılmamalı. Banyo ve tuvaletler için mavi ve yeşil tonları uygun.

Eski eşyalardan kurtulun

- Kılıç gücü, bambu da uzun yaşamı ifade ettiği için uzun ve güçlü yaşam istiyorsanız evinize kılıç bambuları alın.

- Biriktirilen eski eşyalar negatif enerji yayacağından bunları ya atmak ya da kapalı kutulara koyup kaldırmak gerekiyor.

- Enerjiyi dağıtmak için evin girişine mutlaka ayna koyulmalı. Buzdolabı boş bırakılmamalı.

- Yatak odasında ayna olmamalı. Kullanıyorsanız da karşı karşıya gelecek şekilde konumlandırılmamalı.

Bu haber 1968 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...