NEF’e European Business Awards’dan ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre...

NEF’e European Business Awards’dan ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ Ödülü

10 Nisan 2018 - 15:17


Kurulduğu günden bu yana “hayattan aldığını hayata verme” sorumluluğu ile sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlamayı hedefleyen NEF, iş dünyasının Oscar'ı kabul edilen Londra merkezli European Business Awards tarafından ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ kategorisinde Türkiye’den ödüle layık görülen tek firma oldu. 


NEF; iş dünyasının Oscar'ı olarak kabul edilen ve Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden olan Londra merkezli European Business Awards (Avrupa İş Dünyası Ödülleri) tarafından ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Avrupa’nın önde gelen iş dünyası liderleri, akademisyenler ve devlet adamları tarafından desteklenen European Business Awards Ödülleri, 23 Mayıs gecesi Varşova’da gerçekleştirilecek özel bir törenle sahiplerini bulacak.


Kurulduğu günden bu yana “hayattan aldığını hayata verme” sorumluluğu ile, sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlamayı hedefleyen NEF, daha iyi toplum ve çevre için kalıcı bir iyilik yaratmak gerektiğine inanıyor.


Karın yüzde 51’i Nef Vakfı’na

European Business Awards Ödülü’nün NEF için çok büyük anlam taşıdığını ifade eden NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “NEF’in hikâyesini size özetlemem gerekiyorsa tek bir cümle yeterli olacaktır: ‘Hayattan aldığımızı, aşkla hayata geri verme çabası’. Bu bilinç ve bakış açısı ile NEF olarak, dağıtılabilir kârımızın minimum yüzde 51’ini Nef Vakfı’na bağışlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


İhtiyaç sahibi kadınları ve çocukları proaktif şekilde desteklemeyi hedefleyen Nef Vakfı çok sayıda proje geliştiriyor. Erden Timur bu projelerin hedefine yönelik şu bilgileri verdi: “Nef Vakfı olarak insanların hayatlarına dokumak, onları mutlu etmenin yollarını keşfetmek için ‘Haydi’ dedik; Haydi öyle bir nefes verelim ki, ihtiyacı olan çocuklara, kadınlara, engellilere dokunalım; onları duyalım; dertleri ile dertlenelim; içinde yaşadığımız topluma sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlayalım; daha iyi bir dünya için elele verelim. İstanbul’un daha yaşanılabilir olması için, hem yeşil alanları artıracak hem de olası bir depremde toplanma merkezi problemini çözecek çözümler üretmek için çalışıyoruz. Afrika’da ise çeşitli bölgelere su ve gıda yardımlarımız, sürdürülebilir çözüm desteklerimiz devam ediyor.”


Nef Vakfı çatısı altında çok sayıda KSS projesi hayata geçiriliyor. Bu projeler, kadının ekonomik güçlenmesi, eğitimde fırsat eşitliği, aile desteği, çevrenin korunması, sürdürülebilir şehircilik gibi topluma ve çevreye fayda sağlayan farklı alanlara odaklanıyor. 


Projelerden bazıları şöyle:


Eğitimde ve Yaşamda fırsat eşitliği

Nef Vakfı; ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine; şehit ve gazi çocuklarına burs sağlıyor. Başarılı, ancak ailesinin maddi yetersizliği sebebiyle okutamadığı özel yetenekli çocuklara “Yıldız Çocuk Burs” desteği veriliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı devlet korumasına alınmış, 18 yaşından sonra kendi imkanlarıyla hayata devam etmesi gereken öğrencilerin özel üniversitelerde arzu ettiği bölümde okumalarını sağlayan ve tüm eğitim masraflarının karşılandığı “Eğitimle Yola Devam” projesi devam ediyor. Vakıf aynı zamanda, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere yönelik çalışmaların yapıldığı “Aile Geçim Desteği” sosyal yardım projesini hayata geçiriyor.


Hay Atölye

“Hay Atölye” projesi kapsamında yüzlerce kadın Nef Vakfı çatısı altında göz nuru üretimler gerçekleştiriyor. Nef Vakfı, bu ürünlerin geleneksel ve online perakende noktalarında tüketicilerle buluşmasına aracılık ediyor. Hay Atölye’deki kadınlar, burada aldıkları eğitim ile evlerinden çıkmadan fonksiyonel birçok el emeği tasarımı üretebiliyor, bu sayede muhtaç olmadan kendi hayatlarını idame ettirebiliyor. 


Öğretmen Akademisi

Nef Vakfı, 2018 yılında çalışmalarına başlanan “Öğretmen Akademisi” ile iş birliği kapsamında öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyici eğitim programları 

uyguluyor. Bu eğitimler sonucunda 2400 öğretmen, binlerce çocuğun eğitimine ışık tutacak. 


Evlere Yeni Nefes

Nef Vakfı, şehit, gazi, dul, yetim, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelerinin evlerinin bakım ve onarımlarına destek vermektedir. 


Afrika Projeleri:

Afrika su kuyuları:

Nef Vakfı yardımlarını sadece Türkiye’de değil, dünyada en fazla yardıma ihtiyaç duyan Afrika ülkelerine de ulaştırmaktadır.

Temiz suya ulaşmanın mümkün olmadığı ve kuraklık ile mücadele eden Nema Djinare, Kalediene, Tawakaltu, Birang Kunda köylerinde 2.375 kişinin yararlandığı su kuyuları yaptırılmıştır. Bu sayede köy halkının temiz ve sağlıklı suya ulaşması sağlanmıştır.


Kadın Bahçesi Projesi:

Istihdam ve temel yaşam ihtiyaçlarını gidermek amacı ile,üretim sağlayabilecekleri ve gelir elde edebilecekleri kadın bahçesi projesi yapılmıştır. Toplamda 2869 kişi yararlanmıştır.


Afrika Senegal Okul:

Savaşta yıkılan köy okulu yerine, 710 çocuğun eğitim ve öğretim hayatına devam edebileceği okul inşa edilmiştir.


Detaylı bilgi için:

http://www.nefvakfi.org/

Bu haber 840 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...