NEF Ormantepe konutları Hepsiburada.com’dan satıldı!

NEF Ormantepe konutları Hepsiburada.com'dan satıldı!

Black Friday indirimleri bu yıl Türkiye’de alışveriş çılgınlığına dönüştü. İndirim gününde Hepsiburada.com'dan Nef Ormantepe’de yer alan 1 + 1 ve 2+1 daireler satıldı.

11 Aralık 2017 - 21:07 - Güncelleme: 11 Aralık 2017 - 21:11

ABD’nin meşhur Black Friday indirimleri bu yıl Türkiye’de alışveriş çılgınlığına dönüştü. İnternet siteleri Efsane Cuma, Süper Cuma gibi kampanyalarla indirimli satışlar yaptı. 24 Kasım tarihinde özellikle Online alışveriş kendi rekorunu kırdı... 

 

ABD merkezli 'alışveriş çılgınlığı' kampanyası Black Friday fırtınası, dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de 24 Kasım günü Online alışveriş sitelerini sildi süpürdü. Büyük e-ticaret siteleri kadar KOBİ düzeyindeki küçük online alışveriş siteleri de fırtınanın bereketinden faydalandı. Siteler bazı ürünlerde gerçekten de efsane indirimler yaparken, bazı sitelerin yan ürünlere zam yaparak indirimi dengelemeye çalıştığı kurnaz tüketicinin gözünden kaçmadı. Bazı büyük e-ticaret siteleri aşırı yoğunluk nedeniyle, altyapı yetersizliği sonucu ara ara kilitlendi. Olumlu olumsuz her şeye rağmen 24 Kasım günü Türkiye ekonomisi e-ticaret üzerinden canlandı. Facebook, Youtube gibi tüm sosyal medya mecralarında kesintisiz 24 saat canlı yayın yapılarak sosyal medyanın gündemine oturdu.


SANİYEDE 200 SATIŞ YAPTI


Hepsiburada platformunda yer alan ürünlerde beyaz eşyadan oto lastiğine, kozmetikten cep telefonuna, kitaptan ev tekstiline kadar 36 kategorideki milyonlarca ürüne yüzde 80’e varan yılın en yüksek indirimleri uygulandı. Türkiye’nin 81 ilinden 523 bin sipariş alan firma, 24 Kasım günü toplamda 2 milyon adet ürün sattı. 11 milyon ziyaretçi tarafından toplam 20 milyon kez ziyaret edilen Hepsiburada uygulamasını bir günde 604 bin kişi indirdi.

 

Sosyal medyada “Kara Cuma” yerine “Efsane Cuma” etiketini kullanmayı tercih ettiklerini ifade eden Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, “Efsane Cuma’nın yoğun saatlerinde saniyede 200, dakikada bin 200 sipariş gerçekleşirken, dakikada 5 binin üzerinde ürün satışı oldu. Kişi başına 4.8 adet ürün alındı. Bir günde 252 milyon TL'lik satış gerçekleştirdik, oto aksesuarlarından temizlik malzemesine kadar müşterilerimizin çok çeşitli ihtiyaçlarını en iyi fiyatlarla temin etmelerini sağladık” dedi.

 

Aynı zamanda Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ETİD’in de başkanlığını yapan Emre Ekmekçi, “Dernek üyesi sitelerimizin yüzde 90’ı cuma günü sıradan bir gündeki cirolarının yaklaşık iki katı kadar ciro yaptılar. Biz de Hepsiburada olarak bir aylık ciro rakamımıza bir günde ulaştık” dedi.


İLK KEZ EV SATILDI


Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Hepsiburada olarak e-ticaret platformlarında bir ilke de imza attıklarını aktaran Ekmekçi, “Efsane Cuma’ya özel olarak daha önce hiç satışını yapmadığımız ürünleri satışa açtık. Nefin İstanbul Çekmeköy’deki ikinci projesi olan Nef Ormantepe’de yer alan 1 + 1 ve 2+1 daireleri özel fiyatla satışa sunduk ve bir saatte tüm dairelerin satışını gerçekleştirdik. Dairelerin şanslı müşterileri İstanbul ve Kocaeli’nden oldu. Böylece Efsane Cuma’da Türkiye’de ilk defa e-ticaret platformundan konut satışı gerçekleşmiş oldu. 



Bu haber 1746 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...