Saklıkent’te bir günde 2 mevsim

Saklıkent'te bir günde 2 mevsim

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, plajlarda denize giren ziyaretçiler, kış döneminde 2 bin 400 rakımlı Saklıkent'te kayak yaparak bir günde iki mevsimi yaşayabiliyor.

09 Ocak 2018 - 20:46


  • Deniz, kum, güneş ve tarihi yapılarıyla her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, yarım asır önce Beydağları üzerine kurulan Saklıkent Kayak Merkezi kristal kar taneleri ve doğasıyla büyülüyor.

    Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta, Beydağlarındaki Bakırlıtepe mevkisine 1971 yılında dönemin valisi Hüseyin Öğütçen öncülüğünde kurulan kayak merkezine, kentten karayoluyla 45 dakika süren bir yolculukla ulaşılıyor.

  • Acemi, orta seviye ve profesyoneller için 4 pistin bulunduğu Saklıkent, kayakseverlere 5 kilometre kesintisiz kayak, snowboard yapma imkanı sunuyor.

  • BİR GÜNDE İKİ MEVSİM

    Her yıl milyonlarca turistin ağırlandığı Antalya'da, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen, Belek'te golf oynayan, dünyaca ünlü Konyaaltı plajlarında denize giren ziyaretçiler, aynı gün Saklıkent'te de kayak yaparak, bir günde iki mevsimi yaşayabiliyor. 

  • Saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli telesiyeji, kristal kar ve doğasıyla ziyaretçilerin unutulmaz deneyim yaşadığı merkezde, 3,5 ay kayak yapılabiliyor.

  • 45 villanın bulunduğu merkezde, yapımı süren otel ile günde 250 kişi ağırlanabilecek.

    Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, uzun yıllardır Saklıkent'te devam eden sorunların çözümü için kurdukları ekiple, başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

  • Saklıkent'e ilişkin çalışmalara değinen Altıner, "Mevsimsel ve normal birçok sorun vardı. Bunların hepsini gidermek için oradaki eskimiş evleri ayağa kaldıracağız. Güvenlik ağı örüldü.

    Dünyada denize en yakın kayak merkezi burası. Mart'ta kayakla başlayan, bisikletle devam eden ve yüzmeyle biten bir etkinlik düzenleyerek bunu bütün dünyaya göstereceğiz" dedi.

  • Bölgede yapay kar üretme çalışmasıyla sezonu uzatacaklarını anlatan Altıner, dağın zirvesinde bulunan TÜBİTAK Gözlemevi'nin de bir avantaj olduğunu bildirdi.

    Altıner, Antalya'yı yılda ziyaret eden yaklaşık 12 milyon turistin en az 1 milyonunu kayak merkezine çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bu haber 1648 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...