Sandığınızdan Çok Daha Önemli Bir Detay: Klozet Kapağı...

Sandığınızdan Çok Daha Önemli Bir Detay: Klozet Kapağı Seçimi ve Kullanımı

27 Mart 2019 - 20:33

Klozet kapağı seçmek, düşündüğünüzden çok daha kafa karıştırıcı olabilir. İlk bakışta tüm klozet kapakları gözünüze aynı gibi gözükse de farklı özelliklere sahiptirler. İlk bulduğunuz ürünü satın almak için acele etmeyin. Uzun yıllar boyunca banyonuzda size aradığınız konforu sunacak bir klozet kapağı için yapacağınız araştırmalar, biraz vakit harcamaya değer. 




Klozet kapağı seçerken ihtiyacınız olan ölçüler hangileri?

1. Sabitleme merkez mesafesi: Tuvaletin iki sabitleme deliği arasındaki uzaklık
2. En geniş noktadaki genişlik değeri
3. Toplam derinlik: Klozetin duvardan uzaklığı 

Dilerseniz bu ölçüleri not almak için bir kartonu klozet üzerine koyayarak ilgili delikleri işaretleyebilir; aradığınız kapak modeli için referans olacak basit bir maket hazırlayabilirsiniz. Böylece tamamen klozetinize uygun olan kapakları bulabilirsiniz.

Klozet kapağı seçimini etkileyen özellikler neler?

1. Kapağın sökülüp takılabilir olması
2. Asansörlü kapak mekanizması
3. Kapak üzerinde yumuşak bir kaplama olup olmaması, 
4. Kullanılan malzemenin türü
5. Dekorasyona uyumlu renk ve desen seçenekleri

Bu özellikleri göz önünde bulundurarak kapak seçimini doğru ve kullanışlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Klozet kapağını sadece estetik bir nesne olarak algılamamanız gerektiğini unutmayın. Tuvalet kapağını açık tuttuğunuzda hiç bir işe yaramaz. Peki, neden bu kapağı kapalı tutmalısınız? İşte, bu soruya verebileceğimiz 5 farklı cevap:

1.     Bakteri 

Tuvaletin sifonu çekildiği zaman bakteriyel bir sis oluşur. Çalışmalar, sisin her sifonda yükselip gezebildiğini, yani diş fırçalarının, havluların, duş perdelerinin ya da civardaki yüzeylerin bakterilerle örtüldüğünü gösteriyor. Tuvaleti kullandıkça, sizin yüzünüze de belli miktarda gaz halinde bakteri geliyor olabilir. Bu sebeple klozet kapağı mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada klozet kapaklarının birçoğunun bakterilerin tutunamayacağı özellikteki malzemelerden üretildiğini bilmekte de fayda var.

2.     Çocuk güvenliği

Çocuklar için klozet kapağı kilitleri var. Böylece çocuklar tuvaleti açamıyor. Ne yazık ki, hala tuvalete düşen çocuk vakaları kulağınıza geliyor olabilir. Bunun yanında çocukların su ile oynama potansiyellerini de hesaba katarsak; sağlık ve hijyen için kapağı mutlaka kapalı tutmanız gerekiyor.

3.     Hayvan güvenliği

Evcil hayvanlar tuvaletleri sever. Köpekler sık ​​sık klozet içinde kendilerini nemlendirirler ve kediler de suda oynamak için girişimlerde bulunur. Ancak, kapaksız bir sifon çekilmesinden sonra etrafta uçan bakteri sisi, kapak açık olduğunda evcil hayvanınıza da geçer. Tahmin edebileceğiniz gibi, veteriner hekimler evcil hayvanınızın tuvaletten su içmesine izin verilmemesini tavsiye eder. Hem sizin hem de sizle sürekli temas halinde olan küçük dostlarınızın sağlığı için kapalı klozet kapağı candır. 

4.     Arkalık olarak tasarlanmamıştır

Klozet kapağı yalnızca tuvaleti kapatmak amacıyla üretilmiş bir nesnedir. Bazı insanlar tuvalet kapağını sırtlarını yaslamak için kullanır. Ancak bu yaslanma sırasında bütün bakteri ve mikropların üzerinize yapıştığını unutmamanız gerekir. Bu durum, son derece sağlıksızdır. Tuvaleti kapatmak için tasarlanan kapağı, tuvaleti kullanacağınız zaman açmalı; işiniz bittiğinde ise kapatmalısınız. Tıpki bir kavanoz veya şişe kapağı gibi.

5.     Feng Shui

Feng shui, kelimenin tam anlamıyla çevirisi: rüzgar, su. Coğrafya olarak da bilinen bu, çevremizdeki doğal enerjiye veya Chi'ye dayanan eski bir Çin bilimidir. Feng shui'nin kraliçesi de Lillian. Genellikle suyun gücü ve nasıl etkili kullanılacağı hakkında yazıyor. Lillian Too, her zaman klozet kapağı kapalı olması gerektiğini söylüyor. Aksi taktirde yaşamsal enerjiyi temsil eden Chi, eksilmeye başlıyor.

Klozet kapağı fiyatları hangi aralıkta seyrediyor?

Klozet kapaklarının fiyatlarıürünün tasarım ve özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Oval, köşeli, sessiz kapanan kapak modelleri, ahşap, plastik, rengarenk, dekoratif, sensörlü, hijyenik vb. yenilikçi özellikler fiyatlar üzerinde etkili oluyor. İstediğiniz forma ve özelliklere sahip klozet kapağı seçenekleri arasından dilediğinizi seçmek için Koçtaş'ın web sitesine göz atabilir; harika renk ve tasarımları ile zevkinize uygun çok sayıda ürün bulabilirsiniz.

Bu haber 2205 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...