600 milyon dolarlık The Kennedy Condominiums’un Türkiye...

600 milyon dolarlık The Kennedy Condominiums'un Türkiye satışları başladı

Kanada’da Türk imzası 600 milyon dolarlık The Kennedy Condominiums’un Türkiye satışları başladı Türkiye kökenli SAMM Developments’ın Toronto’da hayata geçirdiği ‘’The Kennedy Condominiums’’ projesinin Türkiye satışları resmen başladı

22 Eylül 2016 - 00:05

Kanada’da Türk imzası


600 milyon dolarlık The Kennedy Condominiums’un Türkiye satışları başladı

Türkiye kökenli SAMM Developments’ın Toronto’da hayata geçirdiği ‘’The Kennedy Condominiums’’ projesinin Türkiye satışları resmen başladı. 600 milyon dolarlık yatırımla Toronto’nun en büyük konut projesi olma özelliğini taşıyan projededaire fiyatları 250 bin ile 400 bin Kanada doları arasında değişiyor. 4 blokta 1.320 daire, otel ve iş merkezinden oluşan proje yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, projenin Kanada’daki satışlarında olağanüstü bir taleple karşılaştıklarını belirtti. Kanada’da oluşan fazla talebe rağmen ikinci etaptaki 100 dairenin Türkiye’ye ayrıldığına işaret eden Akman, Türkiye’deki müşteriler için lansmana özel avantajlı fiyatlar sunduklarını vurguladı.



Türkiye’nin en büyük gruplarından Akman Holding’in Kanada’da kurduğu SAMM Developments’ın Toronto’da hayata geçirdiği ‘’The Kennedy Condominiums’’ projesinin Türkiye satışları resmen başladı. 600 milyon dolar gibi dev bir yatırım tutarıyla Toronto’nun en büyük konut projesi olma özelliğini taşıyan The Kennedy Condominiums, Türkiye’den müşteriler için avantajlı fiyat ve finansman koşullarıyla satışa sunuldu. Projede daire fiyatları 250 bin ile 400 bin Kanada doları arasında değişiyor.

Çok merkezi bir konumda

4 blokta 1.320 daire, otel ve iş merkezinden oluşan proje, konum olarak Toronto’da çok merkezi bir bölgede bulunuyor. 370 daireden oluşan ilk bloğun ilk etabı Kanada’da geçen temmuz ayında satışa çıkmış ve iki gün gibi rekor bir sürede satılmıştı. Satışı devam eden 330 dairelik ikinci etabın yüzde 65’i de Kanada’da şimdiden satılırken, bu yeni etapta bulunan 100 daire Türkiye’den müşteriler için ayrıldı. Projenin tanıtım amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısındakonuşan Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, projenin Kanada’daki satışlarında olağanüstü bir taleple karşılaştıklarını belirtti. Kanada’da oluşan fazla talebe rağmen ikinci etaptaki 100 dairenin Türkiye’den müşterilere ayrıldığına işaret eden Akman, Türkiye’deki müşteriler için lansmana özel avantajlı fiyatlar sunduklarını vurguladı.

 

İlk etapta rekor sürede rekor satış

Akman, şu bilgileri verdi: “Projeye talep yüksek. Toronto’da bulunan ve kısa sürede ülkenin yıldız yatırımlarından biri haline gelen The Kennedy Condominiumprojemize ülkenin değişik bölgelerinden çok fazla sayıda talep aldık. 370 dairenin bulunduğu birinci binanın satışını rekor sürede tamamladık. Talebi karşılamak için pek çok yatırımcıyı ikinci etap satışlarına yönlendirmek durumunda kaldık. Geçen ay satışa sunduğumuz ikinci binada 330 dairemiz var ve buraya 800 başvuru aldık. Özellikle Kanada’da inşaatta İtalyanlar’ın ön planda olduklarını düşündüğümüzde bir Türk yatırımcının bölgede oluşan talebe cevap vermekte büyük bir başarı göstermesi önemli ve gurur verici bir gelişme.Bu durum, Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü için de büyük bir anlam ifade ediyor.Bu ikinci etabın da yüzde 65 satışını tamamladık. Bakiye 100 daireyi de Türkiye’den müşterilere ayırdık.Projeye yoğun ilgi oluşması nedeniyle Türkiye’de ön sipariş alma yoluna gittik.”

 

Büyük avantajlar sunuyor

Projenin yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Akman, projenin avantajlarını şöyle sıraladı: “Kanada’da yabancılar mortgage kredisini yüzde 65 alabiliyor. Ödemenin yüzde 35’ini ise peşin yapıyorlar. Ayrıca kira garantisi de verilebiliyor. Aylık 1.400 dolar kira getirisi bulunuyor. Kanada’da Türkler’e yatırım yapma imkanı ve şartları çok uygun. Uzun vadeli mortgage olanakları, kira garantisi gibi avantajlarının yanı sıra burada yatırım yapmak Kanada da oturma ve vatandaşlık yolunu da açabilir.Kanada vatandaşlığı isteyenler burada daire alarak bir taşla iki kuş vurabilecek.”

 

İstanbul ilgi alanımızda

The Kennedy Condominiums’daülkenin en büyük ve tanınmış proje ekibini kurduklarını belirten Akman, “Mimaride PageandSteel, hukukta BenettandJones, iç dekorasyon da Thomas Pierce, mekanik elektrikte MCW gibi isim yapmış, imza projeleri olan danışmanlardan ekip oluşturduk” dedi. Şu anda yatırımlar açısından Kanada’ya yoğunlaştıklarını ifade eden Akman, “Türkiye içerisinde de araştırma içerisindeyiz. Özellikle İstanbul’da inşaat projelerine bakıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 721 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...