Çanakkale'de otel yatırımları artıyor

Çanakkale'de otel yatırımları artıyor

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken kenti Çanakkale, turizm yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Günübirlikçilerle birlikte yılda 2 milyon turiste ev sahipliği yapan kentin turizmdeki hedefi ise konaklama sayılarını artırmak.

06 Kasım 2017 - 17:53

Çanakkale1915 Köprüsü ve yeni hayata geçirilecek otoyollarla birlikte İstanbul’a daha da yakınlaşacak olan Çanakkale'de turizm gelişirken yeni otel yatırımları da yapılıyor. Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, Yaşanan kanlı savaşlara ve verilen binlerce şehide rağmen Anzaklar ile Türkler arasında oluşan köprü sayesinde kent, yılda yerli ve yabancı yaklaşık 2 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Her yıl sadece 23-24 Nisan tarihlerinde Anzak Koyu’nda düzenlenen Şafak Ayini’ne binlerce Yeni Zelandalı ve Avustralyalı turist geliyor.
 
Bunun dışında kente gelen turistlerin çok büyük bir kısmını günübirlik turlarla gelenler oluştursa da Çanakkale, Türkiye’nin en önemli kültür turu destinasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Çanakkale Şehitliği, Truva ve Assos ise kentte en çok ziyaret edilen yerler.

OTEL SAYISI ARTIYOR

Çanakkale, tarihi, doğal güzellikleri ve ticari kapasitesiyle öne çıkan ve çok göç alan illerden biri konumunda bulunuyor. Gelibolu ve Lapseki ilçeleri arasına inşa edilecek Çanakkale 1915 Köprüsü ile bölgenin İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir gibi büyük şehirlere ulaşımının kolaylaşacak olması bölgeyi turizm açısından daha da cazip bir hale getiriyor.
 
Bu nedenle son 3-4 yılda bölgedeki gayrimenkul ve otel yatırımlarında artış gözlenleniyor. Çanakkale’de şu anda 36 otel yer alıyor. Bunlardan Kolin Otel ve Biga Köşdere Termal Oteli 5 yıldızlı oteller olurken, diğerleri 4 yıldızlı ve 3 yıldızlı otellerden meydana geliyor.  Dünyanın en büyük otel gruplarından Marriott Grubu’nun Four Points by Sheraton markasının Türkiye’deki stratejik yatırım partneri olan Er Yatırım, Çanakkale'de yatırım arayışında. Uluslararası bir marka olan Double Tree by Hilton’un otelinin inşaatı ise devam ediyor.
 
Ayrıca işadamı Metin Değirmenci de kentte 145 yatak kapasiteli bir otel hayata geçiriyor. Troya Caddesi’ndeki arsada 3 yıldızlı otel yapan yatırımcı, otelini yıl sonunda hizmete açmaya hazırlanıyor.
 
TRUVA YILI

Çanakkale, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklemeyi planladığı kentler arasında da yerini aldı. Kültür Tanıtma Vakfı Truva’yı yurtdışındaki fuarlarda bu yıl daha da fazla tanıtacak. Truva’nın tanıtılacak olmasıyla birlikte Çanakkalede turizm hareketliliği yaşanması da bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Üçüncü Turizm Şurası’nda alınacak kararlarla turizmde atılım yapılacağını, kültür turizminin de aralarında yer aldığı birçok turizm alanını geliştirip tanıtmak üzere çalışmalar yapılacağını belirtti.

MARKA OTEL ETKİSİ

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Genel Sekreteri Salih Yüksel, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Çanakkale 1915 Köprüsü’nün hayata geçirilecek olması ve 2018’in Truva Yılı ilan edilmesinin kenti öne çıkardığını vurguluyor.
 
Truva Yılı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 200 acentesinin kente yeni turlar düzenlemek üzere çalışmalar yaptığını belirten Yüksel, bu kapsamda Truva, Alexandria Troas, Apollo Smintheus ve Assos güzergahını içeren Çanakkale Aziz Paul Yürüyüş ve Kültür Yolu projesini hayata geçirip kültür turlarını buraya yönlendirileceklerini de ilave ediyor. Yüksel, Malezya, Singapur, Tayland, Tayvan, Çin, Güney Kore’den kültür turu için Truva’yı ziyaret edenlerin kentte bir gece konakladıklarına işaret ediyor.
Yüksel açıklamasında, “Marka oteller geldikçe kentimize talep de artıyor. Örneğin İstanbul’dan ve büyük kentlerden şirketler kurum içi toplantılarını kentimizdeki otellerde yapıp sonrasında Truva’yı, Asos’u ve Çanakkale Şehitliği’ni geziyorlar” diyor.
 
MİNİA ÇANAKKALE GELİYOR

Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı olan 2015 yılı için kentte Çanakkale Tanıtım Merkezi başta olmak üzere bir dizi kültür ve turizm yatırımı hayata geçirilmişti. Şimdi bunun ikinci ayağının yapımı için çalışmalar başladı. Bu kapsamda, kentte tarihi alanların düzenlenmesi konusunda daha önce de sponsorluk çalışmaları yürüten Opet’in 3 bin dönümlük alanda İstanbul’daki Miniatürk benzeri bölgedeki tarihi eserlerin maketinin yer alacağı bir proje inşa etme hazırlığında olduğu belirtiliyor. Ayrıca Opet’in Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamında Tevfikiye Köyü’nün de aralarında yer aldığı Çanakkale’deki beş köyü boyayıp güzelleştireceği de vurgulanıyor. Bu projelerin protokollerinin yerel idare ile Kasım ayı içerisinde imzalanması planlanıyor.

Bu haber 1007 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...