Türk Malı Katlanabilir Ahşap Tuğla Uluslararası Buluş...

Türk Malı Katlanabilir Ahşap Tuğla Uluslararası Buluş Fuarı'nda

Tıp eğitimi alan tasarımcı Adem Arıbaş’ın “diz eklemi çapraz bağlarını” ilham alarak tasarım danışmanı Gürçağ Özler ile birlikte Hobi Endüstriyel Tasarım bünyesinde geliştirdikleri dünyanın ilk ve tek katlanabilir ahşap tuğlası ‘’Brick B’’, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Uluslararası Buluş Fuarı’nda görücüye çıktı

03 Mart 2016 - 22:08

Tıp eğitimi alan tasarımcı Adem Arıbaş’ın “diz eklemi çapraz bağlarını” ilham alarak tasarım danışmanı Gürçağ Özler ile birlikte Hobi Endüstriyel Tasarım bünyesinde geliştirdikleri dünyanın ilk ve tek katlanabilir ahşap tuğlası ‘’Brick B’’, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Uluslararası Buluş Fuarı’nda görücüye çıktı.



Alet-edavat, yapıştırıcı gerektirmeden katlanabilir ahşap tuğlalarla ile başta ev olmak üzere masa, yatak, köpek kulübesi gibi birçok eşya tasarlanabiliyor. Fuarla birlikte uluslararası yatırımcıların karşısına çıkan Türk malı katlanabilir ahşap tuğla; inşaat, iç mimari, dekorasyon ve fuar sektöründe önemli gelişmeleri de beraberinde getirecek.

Yüzde yüz Türk malı katlanabilir ahşap tuğla Brick B ile hiçbir usta gerektirmeden, 7’den 70’e herkes; vida, çivi, yapıştırıcı veya alet-edavat kullanmadan başta ev olmak üzere, bölücü duvar, yatak, masa, köpek kulübesi, fuar alanı dekorları gibi sayısız ürün tasarlayabiliyor. Güvenilirliği en önemli özelliklerinden biri olan ve yatırımcıların dikkatini çeken katlanabilir ahşap tuğla aynı zamanda yaşayan bir ürün. Çünkü tasarımlarında değişiklikler yapılabiliyor, aynı ürün başka gereksinimler için tekrar tekrar kullanılabiliyor.

Ustasız 10 Günde Ev! Tasarımcı Adem Arıbaş katlanabilir ahşap tuğlanın inşaat sektörüne ve iç mimariye sayısız avantajlar sağlayacağını söyledi: ‘Katlanabilir ahşap tuğlanın yeryüzünde bir benzeri yok! Katlanabiliyor, tekrar tekrar kurulabiliyor. Molozu olmayan tek yapı malzemesi. Katlanabilir ahşap tuğla ile hiçbir ağır makina ve hatta iskele kullanılmadan 60 metrekarelik bir ev sıfırdan 4 kişi ile 10 günde yapılabiliyor. İstenildiğinde evin metrekaresi katlanabilir ahşap tuğlalarla büyütülebiliyor. Yani Brick B, hem yaşayan hem gelişen hem de canlı bir ürün. Nakliye hasarı sıfır. 4 kat küçülebilir olması da nakliye, depolama ve bir yerden bir yere aktarmada önemli kolaylıklar sağlıyor. Yüzde yüz geri dönüşümlü ve sürdürülebilir olmasıyla da gerçek bir çevre dostu. Tüm bu özellikleri de Brick B’nin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.’’

Katlanabilir ahşap tuğla üzerinde 5 yıldır çalıştıklarını belirten Arıbaş, “Ürünümüzün patenti 135 -ülkede koruma altına alındı. Katlanabilir ahşap tuğla ile başta ABD, AB ülkeleri, Japonya gibi “kendin yap” /Do it yourself) kültürünün geliştiği gelişmiş ülkeleri hedefliyoruz” dedi.

Hakkında;

Tıp eğitimi alan tasarımcı Adem Arıbaş’ın “diz eklemi çapraz bağlarını” ilham alarak tasarım danışmanı Gürçağ Özler ile birlikte geliştirdikleri dünyanın ilk ve tek katlanabilir ahşap tuğlası; inşaat, iç mimari, dekorasyon ve fuar sektöründe önemli gelişmeleri de beraberinde getirecek. Hobi Endüstriyel Tasarım bünyesinde tasarlanan yüzde yüz Türk malı katlanabilir ahşap tuğla Brick B ile hiçbir usta gerektirmeden, 7’den 70’e herkes; vida, çivi, yapıştırıcı veya alet-edavat kullanmadan başta ev olmak üzere, bölücü duvar, yatak, masa, köpek kulübesi, fuar alanı dekorları gibi sayısız ürün tasarlayabiliyor. Güvenilirliği en önemli özelliklerinden biri olan ve yatırımcıların dikkatini çeken katlanabilir ahşap tuğla aynı zamanda yaşayan bir ürün. Çünkü tasarımlarında değişiklikler yapılabiliyor, aynı ürün başka gereksinimler için tekrar tekrar kullanılabiliyor. Nakliye hasarı sıfır. 4 kat küçülebilir olması da nakliye, depolama ve bir yerden bir yere aktarmada önemli kolaylıklar sağlıyor. Yüzde yüz geri dönüşümlü ve sürdürülebilir olmasıyla da gerçek bir çevre dostu. Tüm bu özellikleri de Brick B’nin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.

Bu haber 796 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...