Sinpaş yeni proje hazırlığında!

Sinpaş yeni proje hazırlığında!

Sinpaş’ın 2017 yılı ile gelecek hedeflerini değerlendiren Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Kentleşme, nüfus artışı ve kentsel dönüşüm ihtiyaçları göz önüne alındığında 2023 yılında yaklaşık 7,5 milyon yeni konut inşa edilmesi gerekiyor." dedi.

20 Kasım 2017 - 21:35

Gayrimenkul sektörünün ve Sinpaş’ın 2017 yılı ile gelecek hedeflerini değerlendirdi. Fortune Dergisi'den yer alan habere göre; Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Sektör, büyümesinin ve ekonominin can damarı olmayı sürdürecek. 43 yıllık deneyimi ve uzmanlığıyla iki kez sektörün ‘Süper Markası’ seçilen Sinpaş 2017 yılında yine ilklere imza attı. Ayrıca Sinpaş Holding bünyesindeki Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO birleşme kararı alarak artık hedeflerine çok daha güçlü bir yapıyla koşacak” dedi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü, 2017’de nasıl bir yıl yaşıyor?

Büyüme ivmesi sürüyor mu? İnşaat ve gayrimenkul sektörü, son yıllarda yakaladığı güçlü büyüme ivmesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. 2017 yılında dünya genelinde ve Türkiye’nin bulunduğu bölgede yaşanan zorluklara rağmen, sektörümüz büyüme performansını korudu. Türkiye’nin can damarlarından biri olan, ciro, istihdam ve üretim kapasitesiyle Türk ekonomisinin lokomotifliğini üstleniyor. TÜİK verilerine göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde ekonomik büyüme oranı 5,1 oldu. İnşaat sektörü, bu büyümenin en önemli paydaşları arasında yüzde 6,8 oranıyla başı çekiyor. Konut satışları da 2017 yılında yükselişini sürdürüyor. Temmuz ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 artışla 115 bin 869’a yükseldi. Ağustos ayında ise yüzde 4,7 oranında arttı. Bu tabloda, sektörün özverili tutumunun da payı var. GYODER VE KONUTDER’in konut satın alimim kolaylaştırmak hedefiyle başlattığı ‘20 yıl vadeli’ konut sahibi olma kampanyası, sektörel hareketliliği korudu. Sinpaş olarak biz de kampanyaya katılarak bu sürece öncülük ettik. Yabancıya vatandaşlık hakkı, gayrimenkul sertifikası gibi yeni düzenlemeler, sektörün 2017’deki hareketliliğine güç kattı. 2017 yılında yabancı yatırımcı ve alıcıların ilgisi arttı. Bu ivmenin sürmesini ve sektörün 2017 yılını büyüyerek tamamlamasını öngörüyoruz.

Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Kentleşme, nüfus artışı ve kentsel dönüşüm ihtiyaçları göz önüne alındığında 2023 yılında yaklaşık 7,5 milyon yeni konut inşa edilmesi gerekiyor. Bunun 4,5 milyonu nüfus artışı ve kentleşme, 2 milyonu kentsel dönüşüm, 1 milyonu ise konut yenileme gereksiniminden kaynaklanıyor. Gayrimenkul sektörü 2018’de ve daha sonraki yıllarda üretim, istihdam ve ciro açısından büyümesini sürdürecektir. Kısacası Türkiye’de inşaat ve gayrimenkul sektörünün önü açık.

Global pazarlar ve yabancı yatırımcılar açısından sektör hangi noktada?

Türkiye gayrimenkul sektörü, her geçen gün daha fazla yabancı yatırımcı çekiyor. Son yıllarda özellikle Körfez yatırımcıları öne çıkıyor. Bu ilgiyi artırmak, bizim elimizde. Yabancı yatırımcıların ilgisi, yabancıya vatandaşlık hakkı gibi düzenlemeler ile ivme kazandı.

Sinpaş, 2017 yılını nasıl geçiriyor?

Sinpaş, gayrimenkul sektöründeki 43 yıllık deneyimi ve uzmanlığı ile sektörde daima yeniliklere imza atıyor, daha önce yapılmamış olanı, başarıyla hayata geçiriyor. Nitekim bu yıl ‘Supermarkalar 2016 Türkiye’ araştırmasında gayrimenkul kategorisinin tek ‘Süper Markası’ seçildik. Sinpaş böylece 'Süper Marka’ unvanına ikinci kez layık görüldü. Sektörün süper markası olarak, 2017 yılında da birçok yeni projeyi hayata geçirdik. Ege Bölgesi’nin ve Denizli’nin temalı en büyük yaşam projesi Aqua City Denizli’de, şehrin çehresini değiştiren ayrıcalıklı bir yaşam başladı. Türkiye’nin en büyük temalı yaşam projesini ise Ankara’ya kazandırdık. Altınoran projemiz, sunduğu benzersiz yaşamla Başkent’in ilgi odağı oldu. Yine aynı bölgede geliştirdiğimiz Ankara’yı marina yaşamı ile tanıştıracak Marina Ankara da hızla yükseliyor. Yine bu yıl, bize çok heyecanlandıran yeni bir projeyi başlattık. Dünyanın yeni finans üssü İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında, az katlı mimarisi ve sıcak sokak konseptiyle şehre yepyeni bir soluk getirecek Sinpaş Finans Şehir, bölgenin en önemli çekim merkezi olacak. Londra, New York, Dubai gibi dünyanın önde gelen finans merkezlerinde örneği olan ‘finans dünyası içindeki zengin yaşam’ konseptini, Sinpaş Finans Şehir ile İstanbul’da hayata geçiriyoruz ve projemiz şimdiden çok yoğun ilgi görüyor. Bulunduğu bölgenin aksine az katlı yatay mimarisiyle özgün ve ferah bir yaşam sunacak olan Sinpaş Finans Şehir, tuğla ve doğal taş görünümüne sahip dış cepheleriyle de ayrışıyor. Proje, tüm detayları keyifle ve titizlikle çalışılmış yüksek tavanlarıyla müstakil bir evin rahatlığını ve ferahlığını sağlıyor. Evlerin tümünde sokağa çıkmadan sokağı hissetmenize ve yaşamanıza imkân verecek geniş balkonlar bulunuyor. Ayrıca hiçbir projede örneği bulunmayan bir yenilik olarak Sinpaş’ın bu projesinde özel konseptlerle geliştirilmiş her apartmanın arka cephelerinin baktığı büyük ve özel konseptli iç bahçeler bulunuyor, ince zevkli bir mimariyle yapıların cephe ve iç mekânlarının birbiriyle uyumlu ve süreklilik içinde olması hedeflenerek, trendlerden bağımsız mekân anlayışı, doğal malzeme yelpazesiyle bir araya getirildi. 2017, Sinpaş için önemli bir değişimin de yılı oldu. Sinpaş Holding bünyesindeki Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş. Sinpaş GYO bünyesinde birleşme kararı aldı. Sinpaş, yeni ve daha güçlü yeni yapısıyla, Türkiye’ye değer katacak projeler üretmeye devam edecek.

2018 yılına ilişkin hedefleriniz neler?

Sinpaş, sahip olduğu vizyonla 2018 yılında da yenilikçi projelerini hayata geçirmeyi kararlılıkla sürdürecek. Gayrimenkul sektörünün gelişmesine ve prestij kazanmasına katkı sağlayan öncü firmalardan biri olmaktan gurur duyan Sinpaş, özgün, yenilikçi projeler ve konseptler geliştiren; örnek alınan kalitesi, verimli iş yapma tarzı, paydaşlarına sunduğu olanakları ve iş güvenliği ile çalışan mutluluğu açısından sektörde standartları belirleyen öncü marka olmaya devam edeceğiz

Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...