Berfu Cihan ’ Kadınlar değişime ayak uydurmalı’

Berfu Cihan ' Kadınlar değişime ayak uydurmalı'

Sevgili Berfu Cihan

06 Mayıs 2016 - 08:28

Sevgili Berfu Cihan.. Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden 'Bölüm Birincisi' ve 'Yüksek Onur Öğrencisi' olarak mezun oldu.. Keyifli röportajımız satırlarımızda..



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Günümüzdeki tabloya baktığımızda kadının iş hayatındaki yeri, eskiye nazaran daha iyi noktaya geldi. Değişim hızla yaşanırken, kadının iş hayatında üstlendiği roller de değişti. Artık hemen hemen her sektörde kadın çok iyi konumlarda yer alabiliyor. Örneğin, ev hanımları için açılan meslek edindirmeye yönelik kurslara baktığımızda toplumsal bilinçlenmeyi ve bu anlamda pozitif gelişmeyi görebiliyoruz. Meslek edinmenin yanı sıra kendini geliştirmeyi hedefleyen bir kadın profili var. Yenilikçi, üretken, girişimci kadınlar…

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Karşısına çıkacak olan zorluklarla pes etmeden savaşan, kendine güvenen ve inanan kadının yapamayacağı hiçbir şey yok.Hızlı bir değişim sürecinden geçerken bu değişime ayak uydurmak açısından kendini sürekli geliştirmek, yenilemek, var olan trendleri takip etmek ve uyum sağlamak çok önemli. Hayatta aldıkları kararlar ne olursa olsun istedikleri şeyi yapsınlar.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Mutfağı geniş, odaların kullanış açısından yeterli büyüklükte olması ve ulaşım noktalarına yakın konumda olması öncelikli kriterlerim arasında.

İstanbulda oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da artık her yer değerleniyor. Oturmak için tercih ettiğim semt Beşiktaş. Ulaşım yönünden alternatikleri olan bir semt olması açısından cazip geliyor. Örneğin, Yatırım için ise Ataşehir.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Bahçeli, kendimi güvende hissedebileceğim, yaşam kalitesi yönünden beni yükseltecek ve kendimi huzurlu hissedeceğim bir ev olması önemli.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Evi yaşatan kadınlar, evi daha çok yaşayan da aslında ağırlıklı olarak kadınlar. Evin kullanışlılığı ve ihtiyaçların karşılaması noktasında kadınlar önemli bir faktör olmak durumunda diyebiliriz. Bu nedenle ev satın alırken kadınların kararı göz ardı edilemez bence.

Bu haber 2295 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...