Melike Oğuz Demir 'Zamanı iyi kullanmak, aile yaşamında da,...

Melike Oğuz Demir 'Zamanı iyi kullanmak, aile yaşamında da, iş hayatında da başarı getirir. '

Gayrimenkul sektörünün başarılı kadın isimlerinden biri olan Sevgili Melike Oğuz Demir konuğumuzdu

02 Ocak 2017 - 09:07 - Güncelleme: 28 Temmuz 2017 - 11:44

Gayrimenkul sektörünün başarılı kadın isimlerinden biri olan Sevgili Melike Oğuz Demir konuğumuzdu. Kendisi 20 yılı aşkın başarılı kariyer yolculugunda şuan şirket ortağı olduğu www.primepro.com.tr Gayrimenkul danışmanlığı firması ile devam ediyor. Gerek iş gerekse de özel hayatında örnek teşkil eden Sevgili Melike Oğuz Demir ile yaptığımız kısa söyleşimiz Pazartesi gününüze umut yeni yılınıza ışık olacak

 

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı hakkında bilgi alabilir miyiz?


 

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı, yenilikçi ve hizmet odaklı yaklaşımıyla, gayrimenkul projesi geliştiren inşaat şirketlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin, ihtiyaç duyulan her alanda, yönetimini üstleniyor. Prime Property olarak, 2012 yılından bugüne 24 farklı markalı konut projesinde aktif rol alarak 1000’in üzerinde gayrimenkul satışı gerçekleştirdik. Prime Property, faaliyetlerine iş ortakları arasında yer alan geliştirici firmaların ve projelerinin farklı aşamalarında satış ve pazarlama çözüm ortağı olarak devam ediyor. Prime Property’nin hizmetleri arasında etkin kullanım, bölge, rakip ve proje analizleri, fizibilite, proje şerefiyelendirme ve fiyat analizleri, ödeme alternatifleri ve kampanya oluşturulması, pazarlama ve iletişim stratejileri, medya planlama, gayrimenkul hukuk danışmanlığı, satış süreci danışmanlık hizmetleri, satış ekiplerinin oluşturulması ve eğitimi, satış sonrası, müşteri ilişkileri yönetimi, teslim süreci ve stok yönetim hizmeti bulunuyor.

 



 

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

 

Kadının toplumdaki rolleri, anneliği, eş ve ev kadını rolleri iş hayatında karşısına bir engel olarak çıkabiliyor. Birçok işyeri evli olan, gebelik planlayan veya çocuğu olan kadınları işe alım sürecinde otomatik olarak eliyor veya süreç içerisinde bu kadınlar işten çıkarmalarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu durumda kadınlar saygınlıklarını, ekonomik özgürlükleri ve özgüvenleri korumak gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Özellikle kariyer planması yapan ve aynı zamanda anne olan kadın, suçluluk duygusu yüzünden tüm sosyal hayatından vazgeçmiş oluyor. Şirketlerin daha çok kadın dostu olması ve yeni anne olan kadınların çalışma saatlerinde düzenlemeler getirmeleri oldukça önemli. Son olarak bu konudaki düşüncemi Joseph Conrad’ın bir sözüyle tamamlamak isterim: “Kadın olmak çok zor bir iştir, çünkü erkeklerle uğraşmak zorundadırlar.”

 

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

 

İlk tavsiyem kendilerine güvensinler ve inisiyatif kullansınlar. Hiçbir zaman gerek yöneticileri gerekse patronlarının karşısında bildikleri konularla ilgili düşüncelerini söylemekten çekinmesinler. Çalıştıkları meslekle ilgili çok araştırma yapmayı ihmal etmemeleri, mesleki eğitimlerini geliştirmeleri de gerekiyor. Ekip çalışmasına da önem vermeliler. Risk alsınlar ve yeni, farklı şeyler yapsınlar. Yılmadan mücadele ederek hedeflerine doğru ilerlesinler ve zamanlarını verimli kullansınlar. Zamanı iyi kullanmak, aile yaşamında da, iş hayatında da başarı getirir. Dış görünüşlerine dikkat etmelerini ve hobilerine vakit ayırmalarını da öneririm.

 

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

 

İki oğlum olması nedeniyle benim için ilk kriter uygun lokasyon ve ulaşım araçlarının sıklığı. İşyerinde yoğun çalışmam nedeniyle çocuklar evde bakıcı ile kalıyorlar. Bu nedenle oturacağım evin mutlaka güvenlikli bir sitede olması gerekiyor. Çocukların oyun alanlarının olması ve spor yapıyor olabilmem de kriterlerimin arasında. İstanbul’da yaşamamız nedeniyle otopark sorunu da önemli. Ev alırken mutlaka bu imkana da dikkat ederim. Tüm bu kriterlerin yanı sıra yaşayacağım evin tüketici yasasına uygun olarak inşa edilmiş olması da kuşkusuz çok önemli.

 

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

 

Çocuklarım ve eşimle Anadolu yakasını daha huzurlu buluyoruz. Ancak semt seçerken en önemli kriter işyerime yakınlık. Trafikte vakit harcamak yerine çocuklarımla zaman geçirmek benim için çok önemli. Yatırım açısından ise İstanbul’da bence her yerde yatırım yapılabilir. Hiç ummadığımız yerler ciddi gelişim gösterdi.

 

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Hanımlar evde daha çok vakit geçirdikleri için bence karar mercii de kadınlar olmalı. Son zamanlarda çocukların da artık kadınlar kadar etkili olduğunu söyleyebilirim.

 

 

 

Bu haber 3662 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...