Tülay Yılmaz ’Kadınlar önceliklerini belirlemelerini ve hayır...

Tülay Yılmaz 'Kadınlar önceliklerini belirlemelerini ve hayır demeyi öğrenmeliler'

2o yılı aşkın kurumsal hayatına su an Türkiye'nin lider teknoloji firmalarından birinde üst düzey yönetici olarak devam eden Sevgili Tülay Yılmaz konuğumuzdu

03 Ağustos 2016 - 04:03

2o yılı aşkın kurumsal hayatına su an Türkiye'nin lider teknoloji firmalarından birinde üst düzey yönetici olarak devam eden Sevgili Tülay Yılmaz konuğumuzdu



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Maalesef hak ettiği yerde değil. Bu kadar zor şartlar altında çalışıp hem evi hem işini hem de ailesini organize eden varlığı dünya da bulmak benim düşünceme göre çok zor. Önceki iş hayatım inşaat üzerine idi şimdi ise tarım ve hayvancılık her iki sektörde de kadın çalışan yüzdeliği az olsa da görmek güzel şey. Kadın demek üretmek demektir doğası gereği yenlikçidir.

Sosyal hayata bakılınca kısıtlı bir sosyal bakış açısı ile bakarsak evet iyi diyebilim nereye tatile gidilecek hangi film seyredilecek hangi restorant da yemek yenecek vs vs ama gerçek manadaki sosyal hayat da manzara çok farklı değil maalesef mahalle baskısı ikinci sınıf vatandaş olarak görülme fikirlerine değer verilmeme vs vs batı bunu biraz aşmış görülse dahi doğuya gittikçe maalesef durum hiç iç açıcı değil.

 

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Risk almalarını, azimli olmalarını, kendinin farkında olmalarını, risk almalarını, önceliklerini belirlemelerini  ve hayır demeyi öğrenmelerini.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Güvenlilir firmanın yapmış olması, trafik durumu, evime yakın olması ve sosyal çevre.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Ben avrupa yakasında doğdum ve büyüdüm o yüzden oturmak için Cihangir, Bebek ve Yeniköy’ü seçerdim sanırım. Yatırım içinse yeni yeni kalkınacak yerleşim yerlerini seçerdim. H.alanı metro yapılacak yeni yerleşim alanları gibi mesela.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

İçine girdiğimde o evi yuvam gibi hisstemeliyim uzun vade oturmayı planladığım bir olması gerekli yeni olmasına dikkat ederim deprem bölgesinde olmamasına dikkat ederim. Aydınlık olmasına,çok yüksek kat olmamasına ve nasıl bir halk yapısı olduğuna dikkat ederim.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle. Baktığınızda kadın hangi evi beğenir ise o ev alınır

Bu haber 1595 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...