Zeynep Soylu’Kadınlar farklılık yaratmak için gerçek bilgiye...

Zeynep Soylu'Kadınlar farklılık yaratmak için gerçek bilgiye sahip olsunlar'

Sevgili Zeynep Soylu (@zeynsoylu) yılları aşkın moda sektöründeki profesyonel bakış açısını şimdi kendi girişimi olan F King Magazine'de devam ettirmesinin yanı sıra İstanbul Moda Akademisi'nde moda dersleri de veriyor

08 Kasım 2016 - 13:00

Sevgili Zeynep Soylu (@zeynsoylu) yılları aşkın moda sektöründeki profesyonel bakış açısını şimdi kendi girişimi olan F King Magazine'de devam ettirmesinin yanı sıra İstanbul Moda Akademisi'nde moda dersleri de veriyor.

Soylu'nun erkek lifestyle moda platformu olan F King Magazine'i sosyal mecralardan @fkingmag , yeni kurduğu kadın, teenage ve çocuk platformlarını da @fqueenmag, @fteenmag ve @fkidsmag olarak takip edip yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

 



1. Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

İş hayatında da sosyal hayatta da açıkcası çok fazla zorlukla karşılaşıyoruz. Bazı durumlarda kadın olmak avantajlı gibi görünsede çoğu zaman başarılı kadınlar arasındaki hırs birbirlerini ezmek adına iş hayatında ayağını kaydırmaya kadar gidebiliyor. Sosyal hayatta daha rahat gibi görünsekte ataerkil bir toplum olmamızdan ötürü ortamlarda erkeklerin daha fazla söz hakkı olduğunu düşünüyorum.




Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Ne istediklerini çok iyi anlayıp, araştırıp karar versinler. Yeni nesil fazla heyecanlı bu çok güzel, heyecanlarını hiç bir zaman kaybetmesinler bu enerjilerini iş hayatlarına olumlu şekilde yansıtmaları için çok araştırma yapıp bilgi sahibi olsunlar. Dönemimizde herkes herşeyi yapabilir bir hale geldi farklılık yaratmak için gerçek bilgiye sahip olsunlar. 

 

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Konum en onemlisi, metrekare ve tabii ki fiyat aralığı. İçinin bakımlı olmasıda taşınırken ayrı bir rahatlık. Bu konuya da önem veriyorum.

 

İstanbulda oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul artık çok büyük bir metropol oldu ve her geçen günde daha çok büyümekte. Merkeze uzak yerler her ne kadar ölü yatırım gibi görünsede ben tam tersini düşünüyorum küçük metrekareli merkezden uzak evler her zaman mantıklı yatırımlardır, gelecekte kazandırır. Oturmak için her zaman merkezi tercih ediyorum ama bu sizin işinizle çok paralel. İş yerinize yakın yerlerde oturmanız hem vakit hemde enerjinizi harcamanızı olumlu yönde etkiler.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Gelecekte ne kadar getirisi var ona bakarım ama bakımlı olması ve metrekaresi çok önemli. Moda sektöründe biri olarak merkeze yakınlık dikkat ettiğim unsurlar arasında. Ayrıca dolap odası, güvenlik, bahçe vs gibi özelliklerde ev seçimimi etkiler.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Aslında evet çünkü kadınlarımız evde çok fazla vakit geçirdiklerinden ve ev düzenini kurduklarından karar mercii oluyorlar. Direk olarak böyle görünmesede karşı tarafı etkilediklerini ve istediklerini yaptırdıklarını düşünüyorum.

 

Bu haber 1159 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...