Süleyman Ekşi, Doğu Anadolu’nun en büyük şehir hastanesini...

Süleyman Ekşi, Doğu Anadolu’nun en büyük şehir hastanesini Ağustos’ta tamamlıyor

18 Haziran 2018 - 10:53


Ahes Misal İstanbul adıyla İstanbul’un en büyük kentsel dönüşümünü Gaziosmanpaşa’da hayata geçiren Süleyman Ekşi, 1900 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesi’ni yaz sonunda hizmete açıyor

 

2000 yılından bu yana başta İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Erzurum, Kayseri ve Rize olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında toplam 5 milyar TL değerinde alt ve üst yapı çalışmaları gerçekleştiren Süleyman Ekşi’nin 2018 yılı itibariyle devam eden 15 şantiyede toplam 1,5 milyar TL bedelinde kamu- taahhüt işi bulunuyor. Süleyman Ekşi; Sakarya Stadyumu, Emlak Konut gelir paylaşımı ile Türkiye’deki ilk ödüllü yabancı yatırım sermayesinin girdiği ve en iyi proje seçilen İdealistKent, İtalya’dan mimarlık ödüllü alanBilecik Üniversitesi Kampüsü ve Sakarya Üniversitesi Kampüsü gibi birçok kültür, eğitim, spor ve sağlık kompleksi projesini başarıyla tamamladı.

 

Devam eden projelerinin 1.5 milyon metrekare kapalı inşaat alanına sahip olduğunu belirten Süleyman Ekşi, tamamlandığında bölgenin en kapsamlı hastanesi olacak olan 385 milyon TL yatırım bedeline sahip Erzurum Şehir Hastanesi hakkında da bilgiler verdi. Ekşi, “1900 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesi’ni Ağustos ayının sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. 265 bin metrekare alanda hizmet verecek olan Erzurum Şehir Hastanemiz, Kars, Ardahan gibi çevre illere de kaliteli sağlık hizmeti verecek” dedi.

 

İstanbul’un en büyük kentsel dönüşümü

Türkiye genelinde 5 milyar liralık üst ve altyapı projelerine imza atan Süleyman Ekşi, şimdi de İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı. Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı bölgesinde Ahes Misal İstanbul'u inşa eden şirket, buradan ev alacaklara yüzde 40'a varan prim vaat ediyor. 2 milyar TL yatırım değerine sahip Ahes Misal İstanbul, 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, cadde dükkanları ve ofis bloğundan oluşuyor. Bin 600 dairelik ilk etap, 2019'un sonunda teslim edilecek.

 

İnşaat sektöründe atılan adımlar konut alıcıları için büyük fırsat

Hükümettin attığı konut satışlarında KDV’lerin yüzde 8’e, tapu harçlarının yüzde 3’e ve konut kredi faizlerinin yüzde 0.98’e çekilmesi adımlarının ardından bir adım da inşaat firmalarından geldi. 41 firma 150 proje için yüzde 20 indirim uygulaması başlattı. Toplamda 9 milyar TL’lik satışın hedeflendiği kampanya kapsamında Süleyman Ekşi İnşaat da 30 farklı daire tipi ile kampanyaya dahil oldu. Fiyatların 358 bin TL ila 1 milyon TL arasında değiştiğini ifade eden Süleyman Ekşi, “Finansal kolaylıklar ilgiyi artırıyor. 146 metrekarelik 2+1 konutumuzun fiyatı 800 bin TL’den 640 bin TL’ye düştü. Peşinatları da yüzde 20’den yüzde 5’e çektik. Piyasanın hareketleneceğine inanıyoruz” dedi. 

 

 

Metrekaresi 2 TL’ye aidat

TEM ve çevreyollarının yanında, Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul projesinde düşük aidat garantisi sunduklarını belirten Ekşi, “Çatılara kurulacak olan güneş panelleri, uzun süre tadilat gerektirmeyen dış cephe kaplamaları ve yağmur suyu arıtma sistemleri gibi özellikler sayesinde aidatları minimum düzeyde tutacağız. Aidatların şu an metrekaresi 2 TL ancak daha da aşağıya çekmek için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 636 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...