TAPU.COM, 2.ELDE SAHTE TAPULARA KARŞI UYARIYOR

TAPU.COM, 2.ELDE SAHTE TAPULARA KARŞI UYARIYOR

19 Nisan 2018 - 17:16

Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma platformu tapu.com, günümüzde sıkça rastlanmaya başlanan sahte tapuların tespitinde kullanıcılara rehberlik edecek önemli bilgileri paylaştı. 


Birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşların çeşitli yöntemlerle mağdur edildiğini ve son zamanlarda bu tarz gelişmelerin yaşanmaya başladığını belirten tapu.com Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, bireyleri sahte tapulara karşı uyarırken, kullanıcılara yardımcı olacak ipuçlarını şu şekilde açıkladı: 


Düzenlenen sahte evraklarla gayrimenkul satışına teşebbüs ediliyor. Son dönemde tahrif edilmiş tapularla karşılaşmaya başladık. Mal sahipleri ve lisanslı eksperlerin tapu bilgilerini sorgulama yetkisi bulunuyor. Taşınmaza ait malik bilgisi, ada parsel bilgileri, net alanı, borç bilgileri, haciz ve ipotek bilgileri araştırılmalı, ilgili belediyelerden iskan raporu, numarataj belgesi alınarak gayrimenkulün doğruluğu kontrol edilmeli. tapu.com’da satışa sunulan tüm gayrimenkullerin ekspertiz raporlu olması nedeniyle bilgiler önceden kontrol ediliyor ve gayrimenkulle ilgili tüm bilgiler sitemizde açıkça yer alıyor. Alıcılar bilgi şeffaflığı sayesinde herkese açık bir şekilde tekliflerini iletebiliyor. Böylece katılımcılar, gelen tekliflerini tüm açıklığıyla görebiliyor ve spekülasyonların önüne geçiliyortapu.com üzerinden satılan tüm gayrimenkuller ekspertiz raporlu olduğu için gayrimenkulle ilgili sorunlu bir nokta varsa bu durum ilanlarda mutlaka belirtiliyor.tapu.com gayrimenkul alım ve satım işlemlerini şeffaf ve güvenilir kılacak önemli uygulamaları hayata geçirdi.”


Birikimlerini değerlendirmek isteyen alıcıların, tapu satışlarında profesyonel destek alarak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebileceklerini belirten Erşahin, tapu.com’un profesyonel ekiplerinin alıcının ve satıcının mağdur olmaması için tapu devrinin gerçekleştiği ana kadar destek olduğunu söyledi.


tapu.com Hakkında


tapu.com, Türkiye’deki ilk gayrimenkul açık artırma pazaryeri olarak deneyimli bir ekip ve güçlü yatırımcı desteği ile 2015 yılında kuruldu. Ekspertiz raporlu gayrimenkuller ile ciddi alıcıları buluşturan bir pazaryeri olan tapu.com'da satış fiyatı, veriye ve bilgiye dayalı şeffaf bir ortamda, rekabetçi açık artırma yöntemiyle alıcılar tarafından belirleniyor. Teknoloji trendleri ve iş dünyasına yansımalarını araştıran dünyanın en prestijli teknoloji dergilerinden İngiliz WIRED dergisi tarafından yapılan değerlendirmede tapu.com sunduğu yenilikçi ve devrimci iş modeli ile 2016 yılında Avrupa’nın en dikkat çeken 100 internet girişimi arasında yer aldı. tapu.com son olarak prestijli teknoloji yayını Red Herring’in, 2018 yılı için açıkladığı Avrupa’nın en yenilikçi 100 teknoloji girişimi listesinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı. 


Bu haber 607 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...