Tony Cragg Türkiye’deki en büyük heykeli ‘Must Be’ ile Ferko...

Tony Cragg Türkiye’deki en büyük heykeli ‘Must Be’ ile Ferko Signature’da buluştu

18 Haziran 2018 - 11:00



Dünyanın yaşayan en önemli heykel sanatçılarından Tony Cragg, İstanbul Modern’de Ferko sponsorluğundaki ‘İnsan Doğası’ sergisi için geldiği İstanbul’da, Türkiye’deki en büyük heykeli ‘Must Be’yi ziyaret etti. Ferko Signature’ın ana girişinde bulunan 4 metrelik eser, sanatçı tarafından 2015 yılında, bronz malzemeden üretildi. 


Kurulduğu günden bu yana tıpkı sanat gibi zamandan bağımsız, yenilikçi ve öncü projeler hayata geçiren Ferko, şimdi de çağdaş heykel sanatının en özgün, en yenilikçi sanatçılarından Tony Cragg’in İstanbul Modern Müzesi’nde 11 Kasım’a kadar devam edecek ‘İnsan Doğası’ adlı sergisinin sponsorluğunu üstlendi. 


Küratörlüğünü İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu’nun üstlendiği ‘İnsan Doğası’nda, Cragg’in 1980’li yıllardan bu yana heykel sanatına dair sürdürdüğü denemeler, kapsamlı ve kronolojik bir bütünlükle bir araya getiriliyor. Sergide, sanatçının erken dönem yapıtlarından duvar rölyefleri ve Cragg’in yıllardır çeşitli malzeme ve tekniklerle deneyimlediği “Erken Biçimler” ve “Akılcı Varlıklar” serilerinden örnekler sunuluyor.


Cragg, sergi açılışı için geldiği İstanbul’da, Levent’teki Ferko Signature’ın ana girişinde bulunan ve Türkiye’deki en büyük heykeli olma özelliğine sahip ‘Must Be’yi ziyaret etti. ‘Must Be’ sanatçı tarafından 2015 yıllında bronz malzemeden üretildi. Sanatçı, eserinin böyle merkezi bir kamusal alanda sergilenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.


‘Must Be’ Ferko Signature’ın sembolü oldu

Ferko olarak yapı ya da mekan tasarlarken insanların hayatlarına değer katan, sanat eserleri gibi kalıcı yaşam alanları üretmeye çalıştıklarını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten ise “Tony Cragg bizim için de çok özel bir sanatçı. Koleksiyonumuzda da çok önemli bir yere sahip olan Cragg’in Türkiye’deki en büyük dış mekan heykeli ‘Must Be’ Ferko Signature ofis binamızın girişinde yer alıyor ve binamızın sembolü haline geldi. Her gün birçok kişi bu eserin önünde fotoğraf çektiriyor. Bu bağlamda, sanatseverlerle buluşmasına destek olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumuz sergisi vesilesiyle buradaki eseriyle buluşması da bizim için çok anlamlı.” diyerek Tony Cragg’i Ferko Signature’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Meriçten, Eylül ayında hayata geçecek Ferko Sanat Alanı ile de sanatseverleri hem dünyadan hem Türkiye’den sanat kurumları ve özel koleksiyonlarla bir araya getireceklerinin ve sanata desteklerini bu platformda sürdüreceklerinin de müjdesini verdi

Bu haber 1947 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...