Tugay Tatlıtuğ İzmir’de emlak sektörüne girmek istiyor!

Tugay Tatlıtuğ İzmir'de emlak sektörüne girmek istiyor!

İki yıldır ABD’de yaşayan ve emlak sektörüyle ilgilenen Tugay Tatlıtuğ, Türkiye’de İzmir'de gayrimenkul sektörüne girmek istediğini açıkladı.

01 Ocak 2018 - 18:55 - Güncelleme: 01 Ocak 2018 - 19:11

Tugay Tatlıtuğ, 43 yaşında bir işadamı. İki yıldır ABD’nin Orlanda eyaletinde yaşıyor, emlak sektörüyle uğraşıyor. Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un da ağabeyi. Türkiye’de 41 yıl yaşadıktan sonra tercihini ABD’den yana kullandığını belirten Tatlıtuğ, “Amerika’ya gelmemiş olsam, tek yaşayacağım kent İzmir olurdu. İzmir, son yıllarda emlak sektörünün cazibe merkezi haline geldi. Ayrıca, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası’na çok yakın daha ne olsun” dedi. Milliyet Ege sordu, Tugay Tatlıtuğ yanıtladı.

Amerika’da gayrimenkul işi yapıyorsunuz. Başarılı olmanın sırrı nedir?

2007 yılından bu yana emlak sektörünün içindeyim. Hem al-sat hem de emlak işi yaptım. Kartlarımı açık oynadım. Sattığım mülkün bir süre sonra ne kadar kar getireceğini ispatladım. Güvenilir olmamın birinci nedeni bu. İkincisi, sektörde birçok açığın olduğunu fark ettim. Kimseyi kötülemek istemiyorum ama herkes bu işi yapmak istiyor. Kimi bakkal vari, kimi bilimsel. Mesleğim beni çok değiştirdi. Hayata bir adım daha yaklaştırdı. Florida’da bu işi severek yapıyorum. Yüzde üç komisyon alıyorum. Hem karşı taraf mutlu hem de ben. Çünkü müşterilerime kar ettiriyorum. Çünkü ben ticaret adamıyım. Aynı zamanda Amerika’da Türklere danışmalık hizmeti veriyoruz. Yani emlağın dışında, buraya yerleşmek isteyen, burada iş yapmak isteyenlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti de veriyor şirketim. Kızımın uğuruna inandığım için şirketin adını Mira Services LLC koydum.

ABD’de emlak yatırımı karlı bir işmi?

Emlak doğru yerde alınırsa, karlı bir iş. Ben Florida’nın Orlanda bölgesindeyim. İnsanlar bu bölgeyi yaşam alanı olarak görüyor. Burada emlak sektörünün rantı çok  yüksek. Yılda 70 milyon turist geliyor. Bu önemli bir rakam. Bundan dolayı bölge büyük ilgi çekiyor. Bölgemize 70 milyon turist geliyor. Rant kelimem yanlış anlaşılmasın. Burada paran varsa güzel imkanlar sunuluyor.

Emlakta cazibe merkezi

İstanbul’dan geçen yıl 40 yaş üstü 25 bin kişi İzmir’e göç etti. Arazi bulmakta güçlük çekiliyor. Görüşünüzü alabilir miyiz?

İzmir, emlak sektöründe hep cazibe merkezi oldu. Bodrum’a, Çeşme’ye, Kuşadası’na çok yakın. Bölge olarak fazla bozulmadı. İzmir’e gittiğimde çocukluğumdaki gibi havasını tenefüs ediyorum. Yıllarca İstanbul’da oturdum. Amerika’ya gelmemiş olsaydım, yaşayacağım tek il İzmir olurdu.

Mesleğinizi neden Türkiye’de değil de ABD’de de yapıyorsunuz?

Amerika’ya geleli iki yıl oldu. Türkiye’de 41 yıl yaşadım. Kendimi artık ABD’ye kanalize ettim. Türkiye sayfasını iş anlamında kapattım. Orlando’da işlerimi daha da büyütmek istiyorum. Ülkemi tabii ki seviyorum. “Ne mutlu Türküm diyene” diyorum.

İki ülke piyasasını nasıl değerlendirirsiniz?

Hiçbir zaman kıyaslamam. Türkiye, kendine münasır bir ülke. ABD, kurallar ülkesi. Zengin, fakirden üstün değil. Her kişi sıraya girip alışverişini yapıyor. Ayrım yok. Türkiye, kendi örf ve adetleri olan bir ülke. Türkiye ile ABD ekonomisini aynı kefeye koyup karşılaştıramam. Ülkemiz güzel olduğu taraf var, ABD’nin güzel olduğu taraf var. Burada Türk olduğumuz bildikleri halde herkes yardımcı oluyor.

ABD gelişmiş bir ülke. Türkiye’den birçok kişi bu ülkede doğum yapmak istiyor ABD vatandaşlığı almak için. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ABD vatandaşlığı, dünyadaki en geçerli akçe. Birçok ülkeye vizesiz gidebiliyorsun. ABD vatandaşı olduğunuzda, çocuklarınızın inanılmaz hakkı var. Evladının geleceğini düşünüyor. Hiç dezavantajını görmedim. Çifte vatandaş oluyorsun. Kızımın da burada doğmasını isterdim. Ama olmadı. Önerim, imkanı olan, doğumunu burada yapsın.

Orlando’da 700 konut yapacak

Türkiye’de ortak alanda çalıştığınız kişiler var mı?

Evet var. Ortağım Türk asıllı Amerikalı. Ayrıva Mortgage şirketimiz var. ABD’de yatırım yapmak isteyenlerin böyle bir düşüncesi olduğu için ortak oldum. bu konuda çok açık var. Türkiye’de konut almak isteyenler bilmiyorlar kuralları. Şirketim 11 yıldır faal çalışıyor. Kişi, ABD’ye gelmeden alacağı evin planını çıkarıp, imzaları attırıyoruz bilgisayar ortamında. Bütün işlemlerini yapıyoruz. Asıl düşüncem, Orlandoda 700 konutluk bir projem var. Bahçeli ve havuzlu site. İleride özellikle İzmir’de inşaat sektörüne girmek istiyorum. Araştırmalarımı yapıyorum.
 



Bu haber 1704 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...