Uyumsoft kuru sabitledi

Uyumsoft kuru sabitledi

05 Haziran 2018 - 21:28

Doların ateşini düşürmek için iş dünyası kuru sabitleme açıklamaları yapmaya devam ediyor. Türkiye’nin lider yazılım ve danışmanlık firması Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ tarafından yapılan açıklamada, 1 Haziran 2018 – 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında 1USD= 4,20 TL, 1Eur=4,90 TL olarak sabitlendiği duyuruldu. Uyumsoft yönetiminin yaptığı açıklamada, kurlarda görülen aşırı dalgalanmalardan ekonomimizin etkilenmesinin önüne geçilmesi ve müşterilere destek olmak amacıyla kurun sabitlendiği ifade edildi.

Uyumsoft yönetimi açıklamasında şunlara değindi: “Ülkemiz geçtiğimiz yıl %7.4 büyüme oranıyla, G20 ülkeleri arasında (dünya ekonomisinin %85’ni temsil ediyor) birinci sırada aldı. Türkiye ekonomisi, 2018’de de yüksek büyüme oranıyla yoluna devam edecektir. Yüzde 100 Türk sermayeli bir yazılım firması olarak, daha çok yatırım yapmaya, ar-ge çalışmalarına yoğunlaşmaya ve istihdamı arttırmaya yönelik, sahip olduğumuz tüm kaynaklarımızı değerlendireceğiz” denildi.  

 

Kurdaki aşırı dalgalanma, şirketleri kuru sabitlemeye yöneltiyor

 

Doların 4,90'ın üzerini görmesi ve Euro’nun 5.50'yi geçmesiyle, otomotiv, AVM’ler, e-ticaret, perakende, turizm dahil birçok sektörde endişenin önüne geçilmek için kurum ve kuruluşlardan kurun sabitlendiği yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde, Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 31 Temmuz'a kadar vadesi dolacak olan reeskont kredilerinde, Doların 4,2 - Euronun ise 4,9 lira olarak sabitlendiği duyurulmuştu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), iş dünyasına yeni pazar ve işbirliği fırsatları sunan küresel fuarlara katılımda doları 4 TL, Euro’yu da 4.8 TL’den sabitlediğini açıklamıştı.

 

Uyumsoft, Türkiye’nin inovasyon liderleri arasındadır 

 

21. yılında Uyumsoft, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ve Bakü’deki 6 ofisi, yetenekli ve yenilikler peşinden koşan 200’ü geçen çalışanı, ekosisteminde yer alan 250’yi aşkın iş ve çözüm ortağı ile 6 binin üzerindeki yerli ve uluslararası müşterilerine yazılım ve danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

500’ün üzerinde ERP projesini yapan ve yazılımlarını 10’un üzerindeki ülkeye ihraç etmekte olan Uyumsoft, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde pazara sunduğu bulut ürünü EkoTicari ve EkoHR ile bir dünya markası olarak 4 kıtaya yayılmayı planlıyor. Yüzde 100 yerli bir yazılım firması olan Uyumsoft’un ürün ailesi arasında; ERP (cloud, bulut, mobil); iDönüşüm (e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter) uygulamaları, EkoTicari ürün ailesi ve 30’un üzerinde kamu projesi yer alıyor. 

Türkiye’nin İnovasyon Liderleri arasına girerek başarını taçlandıran Uyumsoft, İnovaLİG 2017’nin şampiyonları arasına girdi. Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder, TİM tarafından düzenlenen İnovalig 2017 ödülleri töreninde, ‘Uyumsoft İnovasyon Döngüsü 3’lük Ödülünü’, diğer ödül alan firmalarla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl, HAVELSAN’ın en iyi ERP tedarik sağlayıcısı ve BTK onaylı  Datacenter sağlayıcısı oldu.

İleri teknoloji konularına odaklanarak yıllık gelirinin %43’nü ar-ge faaliyetlerine ayıran Uyumsoft, iş yazılımları kadar, ülke güvenliğini ilgilendiren savunma sanayi yazılımlarına da yöneldi ve bu projeleri ekosisteminde yer alan iş ve çözüm ortakları ile birlikte geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

Bu haber 807 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...