Doğu Ekspresi Kars’ta Günlük Kiralıkları Uçurdu

Doğu Ekspresi Kars’ta Günlük Kiralıkları Uçurdu

Doğu Ekspres ile turist akınına uğrayan Kars’ta yoğun talep günlük kiralık fiyatlarını artırdı. Bölgede 1+1 daireler 90 bin TL ile 150 bin TL arasında kiralanıyor…

24 Ocak 2018 - 20:34

Doğu Ekspresi Kars’ın kaderini değiştirdi. Ankara’dan başlayıp Kars’a kadar giden Doğu Ekspresişehre ilgiyi artırdı. Talep fazla olunca otellerde yer kalmadı. Yerli ve yabancı turistler ise günlük kiralıklara yöneldi.

Şehir otellerinin yanı sıra Iğdır gibi çevre illere de akın eden turistler, son dönemlerde Kars merkezde ve Sarıkamış’ta evleri kiralamaya başladı.

Kars’ta günlük kiralık fiyatları kişi başı 90 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Özellikle 1+1 apart dairelerin kiralandığı Kars’ta emlakçılar evlerde de boş yer kalmadığını söylüyor.

OTELLER DOLDU TAŞTI
Sömestr ile birlikte Kars’a talebin katlandığını belirten Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, otellerin talebi karşılayabilmek için ek yatak koyduğunu söyledi. Otellerin şu anda yüzde 110 doluluk ile çalıştıklarına dikkat çeken Doğanay, yoğun talebin otel yatırımlarını da çektiğini söyledi.

KARS’A TURİST YAĞIYOR
Kars’taki bir emlakçı, "Son 4 aydır Kars'a adeta turist yağıyor. Oteller doldu. Bize de başvuru yapan turistler oldu. Biz de ev sahipleriyle konuşup, eşyalı olan daireleri günlük kiralamaya vermeye başladık. Sömestr nedeniyle talep katlandı. Daha çok öğrencilerden talep var. Trenle yolculuk yapıp burada ortalama 2-3 gün kalıyorlar. Kişi başı fiyatlar 90 liradan başlıyor. Evin konumuna göre fiyatlar 150 liraya kadar çıkıyor. Gün sayısı arttıkça fiyatta indirim yapıyoruz" ifadesinde bulundu. 

Bu haber 1018 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...