Modern çağın peri masalı

Modern çağın peri masalı

Onunki bir başarı öyküsü. Fas'ta yoksul bir ailede başlayan hikayesi kimya mühendisliğine ve ABD'ne kadar uzanıyor. İlham Kadri, yılda 2,6 milyar dolar net kar sağlayan bir dünya devinin başında. Firmasının Türkiye'deki kadın çalışan sayısı yüzde 30'un üzerinde ama amaçları bu sayıyı çok daha fazla yukarı taşımak.

13 Mart 2018 - 21:21 - Güncelleme: 13 Mart 2018 - 21:34

  • 49 yaşında Kuzey Afrikalı başarılı bir iş kadını. Fas'ta yoksul bir ailede başlayan hikayesi, dünyanın en büyük hijyen ve temizlik firmalarından birinin dünya başkanlığına kadar gidiyor.
  • Stratejik satın almalar ve temizliğin interneti gibi inovasyonlarla başarısını artırdı. Dört yıl üst üste iki haneli büyümeye ulaşınca, temizlik endüstrisinde dünyanın en büyük firmalarından birinin başına geçti.
  • Anahtar noktasının kendi hikayesine odaklanmak olduğunu söyleyen İlham Kadri, "CEO ya da yönetici olmayı hiç düşünmedim. Ben kendi yolculuğumda hep daha iyisini yapmaya çalıştım ve severek yaptığım her işte beraberinde başarıyı getirdi" dedi.
  • Şimdi Dünya Başkanı olduğu şirketin büyümesi için çalışıyor. Kadın çalışan sayısını artırmak en büyük hedeflerinden.

    Kadri, "Türkiye'de harika bir ekibim var. Dünyadaki en iyi ekibim. Burada kadın çalışanların sayısı yüzde 30'dan fazla. Hizmet verdiğimiz diğer ülkelerle kıyasladığımızda bu rakam en yüksek oranlardan ama yeterli mi değil tabi ki. Çok daha yüksek olmalı" dedi.
  • Dünyada 9 bin kişiye istihdam sağlayan ilham kadri'nin yönettiği firma, 2016’da yaklaşık 2,6 milyar dolar net satış karı elde etti.

Bu haber 82157 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...