Antre dekorasyonu için 5 öneri

Antre dekorasyonu için 5 öneri

İnşaat sektörünün bir anda gelişmesi ve sınır tanımayan farklı projelerin uygulanmaya başlaması ile birlikte inşa edilen evlerin de iç düzenlerinde hayli farklılıklar ortaya çıktı

08 Ocak 2016 - 17:18








İnşaat sektörünün bir anda gelişmesi ve sınır tanımayan farklı projelerin uygulanmaya başlaması ile birlikte inşa edilen evlerin de iç düzenlerinde hayli farklılıklar ortaya çıktı.

Bunlardan en çok göze çarpanı ise evlerin antrelerinde yaşandı. Önceden pek önemsenmeyen antreler çok daha küçük ve amaçsız yapılıyordu. Ancak yeni nesil inşaatlarla birlikte antreler genişledi ve ayrı bir dekorasyon alanı oldu. Eve ilk adım atan herkesin ilk önce antre ile karşılanıyor olması ise bu alanda yapılan dekorasyon çalışmalarının daha da önemli olmasına neden oldu. Kapıdan giren insanlara ev ve nasıl dekore edildiği hakkında ilk fikri veren giriş yani antre bölümleri için birbirinden güzel ve farklı dekorasyon önerileri var.


 Antre dekorasyonu için 5 öneri:
Eğer çok nüfuslu bir aileyseniz ve biraz dağınık çocuklarınız varsa dağınıklık antrelerden başlar ve odalara doğru yayılır. Özellikle kış mevsimlerinde montlar, atkılar, botlar derken antreler dolar taşar. Bundan kurtulabilmek ve aynı zamanda hoş bir antreye sahip olabilmek alçak ve çok amaçlı dolaplar tercih etmelisiniz. Alçak dolapların üzerini fotoğraf ve küçük dekoratif eşyalarla renklendirebilirsiniz.
Eğer sakin ve huzurlu bir eviniz varsa antrenizin de bu havayı yansıtması gerekir. Tercihiniz bu yönlü ise gri ve tonlarından oluşan bir kontrast yaratabilirsiniz. Bu tonlar dinlendirici ve şık bir ortam yaratacaktır. Eğer ortama biraz daha çarpıcılık katmak istiyorsanız, krem ve beyaz tonlamaları olan konsollar veya ayakkabılıklar kullanabilirsiniz. Bu renklerde ahşap bir doku veya hasır örme mobilyalar antrenizin çok daha etkileyici olmasını sağlayacaktır.
Eğer evinize ilk gelen misafirlerinize etkili bir giriş yaratmak istiyorsanız ve böyle bir izlenim bırakmak istiyorsanız cesur ve çarpıcı renkler kullanmalısınız. Renklerin yarattığı bu etkiyi sürdürebilmek içinse şık bir koltuk ve tasarım mini bir sehpa, duvarlarda resim çerçeveleri tercih etmelisiniz.
Eğer yeşili ve doğayı seviyorsanız ve evinizde bahçe ve balkon yoksa antrenizde mini bir bahçe oluşturabilirsiniz. Az eşya ve çok bitki ile iç açıcı bir giriş yaratabilirsiniz. Dolaplardan uzak durarak sadece oymalı ve ahşap bir sandalye ortama bir bütünlük ve hava katacaktır.
Sanata düşkün bir yapınız varsa ve sanat hayatınızın her alanındaysa antrenizin de bunu yansıtıyor olması gerekir. Etkileyici bir antre için farklı dokunuşların birbiri ile dinamizmini yakalamak gerekir. Örneğin koyu renklerde bir duvarı ahşap mobilyalarla buluşturmak ve bunların üzerine etkileyici ve çarpıcı renklerde bir sanat eseri yerleştirmek ilgiyi direk eserin üzerine çekek ve sizin sanatsever kimliğinizi vurgulayacaktır.

 




İlgili






Önceki haberHuzurlu bir ev dekorasyonu için izlenebilecek 5 yöntem

Bu haber 4411 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...