Münteha Adalı 'İş'te kadın evde kadın bir baktık ki...

Münteha Adalı 'İş'te kadın evde kadın bir baktık ki 'hayatın kendisi kadın.'

Bankacılık sektöründeki profesyonel hayatını bırakarak, genelde erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü temizlik sektörüne geçen Lider Kadın Girişimci Sevgili Münteha Adalı, bugün Türkiye’nin dev şirketlerine temizlik hizmeti veren bir şirketin patronu

21 Ekim 2017 - 17:56 - Güncelleme: 21 Ekim 2017 - 18:01

Bankacılık sektöründeki profesyonel hayatını bırakarak, genelde erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü temizlik sektörüne geçen Lider Kadın Girişimci Sevgili Münteha Adalı, bugün Türkiye’nin dev şirketlerine temizlik hizmeti veren bir şirketin patronu. Çalışanlarının yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Kadınların detaycılığı ve iş sadakati nedeniyle projelerde her iki yöneticiden birinin de kadın olmasına özen gösteriyor. Adalı’nın şirketinin bir başka özelliği ise alt taşeron hizmeti almadan Türkiye genelinde kendi şubelerini açarak Güvensan markasıyla hizmet vermesi… Sevgili Adalı başta Kagider olmak üzere Arya Kadın Yatırım Platformu'nda melek yatırımcı olan Adalı, kendisi gibi girişimci olan kadınları da destekliyor


Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?


 


Başarılı olup olmadığımı bilmiyorum, sadece olması gerekeni yaptım ama ne yaptıysam en iyisi olmasına dikkate ettim. Çabamı, emeğimi yaptığım hiçbir işten esirgemedim. Dayanma gücüm yüksektir, çok nadir vaz geçerim onlarda tutkumun olmadığı sadece denemek ve öğrenmek için yaptığım işler olmuştur. Bu özelliklerim ile sıyrılmak kaçınılmaz oldu. Hayatları kolaylaştırmayı, kollamayı, değer yaratmayı seviyorum.

Sosyal hayatta kadının konumu;

Yetiştirilme tarzımızla ilgili bir durum. Hayata başlarken biz kadına verilen roller çok fazla. İş’te kadın evde kadın bir baktık ki “hayatın kendisi kadın.” Gerçek yaşama dahil olmamız o kadar geç ki, bu nedenle sosyal hayatta kırılganlıklarımız vaz geçmelerimiz çok fazla. Tecrübe yok, deneyimler çok az.

Gelenek/ görenekler, eğitimli /eğitimsiz tüm kadın ve erkeklerin en büyük engeli, çok güzel geleneklerimizi bıraktık insan ruhuna engel olacak saçmalıkları kural haline getirip ayıp, günah ile elimize gözümüze bulaştırdık. Bu yönetilmesi zor olan durumu temizlemekle uğraşıyoruz.

Uğraşalım, bu süreci keyifli yönetelim ki süre kısalsın.


Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?


 


 Neyi, nasıl yapacağınızı ve ne istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Seçeceğiniz yol arkadaşlarınız çok önemli. Kendinize çok iyi tanıyın hayallerinizden, yapmak istediklerinizden ve en önemlisi kendinizden asla vazgeçmeyin. Öğrenmenin sonu yok, Hayatınıza giren herkesten bir şeyler öğrenmeye devam edin. Çünkü ben öyle yapıyorum :)


Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?


 


İstanbul gibi zor bir şehirde, trafik probleminin olmadığı, sessiz, sakin ve huzur veren bir evimin olması tercihimdir. Mekanın kullanışlı olmasına da çok dikkat ederim.


İstanbulda oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?


 


Kalamış. Ve Kalamış ta olmayı çok seviyorum, aynen şarkısında olduğu gibi bana HUZUR veriyor. Yatırım yapmak için Kalamış ve Boğazın iki yakasını da tercih ederim.


Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?


 


Merkezi bir yer, güvenle oturabileceğim bir ev olması önceliğim. Evin büyüklüğü, kullanılan malzemelerin seçimi ve kullanım alanlarının rahatlığına dikkat ederim.


Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?


 


Ev ortak yaşam alanı bu nedenle ailenin ortak kararı olmalı.

Çok teşekkürler.

Bu haber 87374 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...