Ege ve Akdeniz yerli turist için kapışacak

Ege ve Akdeniz yerli turist için kapışacak

11 Ocak 2016 - 13:17


Sınır ihlali yapan savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın yaptırımları sebebiyle bu pazarı kaybeden Antalya, açığı kapatmak için yerli turistte güçlü olan Ege ile iç pazar rekabetine girdi. Şaban Gündüz imzalı habere göre, önümüzdeki sezon, 5 milyon yerli turisti kapmak için kıyasıya rekabet yaşanacak. Antalya bu rekabette kaliteli ve lüks tesis avantajını kullanırken, Ege, iklim ve doğasını öne çıkararak turist çekmeye çalışacak.





Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, 2015'te 1 milyon Rus turist kaybeden Antalya'nın, uçak krizinden sonra 4,5 milyonun da büyük bölümünü kaybedeceğini söyledi. Antalya'nın başka yerlerden turist çekme gayretinde olacağını ifade eden İşler, “Sadece iç pazara değil, Ege'nin yurtdışı pazarlarına da göz diktiler. Antalya'nın Rusları ne ise Ege'nin de İngilizleri odur.





Şu anda İngiltere'ye yönelik girişimlere başladı. Antalya'nın hamleleri, Ege'yi vurmaya başladı. Ege'nin eli, Antalya'ya karşı dış pazarlardan ziyade iç pazarda güçlü. Antalya'nın güzel ve kaliteli tesis avantajı var. Ege ise iklim ve doğasıyla öne çıkıyor. Yerli turist, özellikle temmuz ve ağustosta Antalya'da tatili sevmiyor. Antalya ile oda kalitesinde rekabete giremeyiz ama Ege'nin gastronomi ve iklimsel avantajlarını öne çıkaracağız.” diye konuştu.





Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasip Ali Hepşen, her ortamda İzmir'in tanıtımının yapılması gerektiğini kaydetti. Hepşen, “Sağlık turizmi, inanç turizmi ve 3. yaş turizmine ağırlık vermenin yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Turizm Komitesi Üyesi Mehmet Çelik, konjonktür gereği, dış piyasanın kendilerini üzeceğini iade etti. Çelik, “İşin daha kötüsü de iç piyasayı elimizden kaçıracağız, çünkü Antalya'nın fiyat kırması, kitle turizmi yapanların fiyatları aşağı çekmesi dolayısıyla çok parlak bir 2016 görünmüyor.” ifadelerini kullandı.





‘KÜLTÜREL MİRASI TANITALIM'





İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, iç ve dış pazarı hareketlendirecek çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Günlük paket İzmir turu satışlarına ağırlık verelim. Ören yerlerimizi, arkeolojik alanlarımızı, gastronomi değerlerimizi, kültürel mirasımızı birlikte tanıtalım. Sağlık turizminde, turizm eğitim programlarında, alternatif turizm türlerinde İzmir'e butik bir anlayışla somut ziyaretçi getirmemiz gerekiyor. Yerel tatları geliştirelim.” tavsiyelerinde bulundu.




Bu haber 614 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...