Tatile giderken çantanızda olmaması gerekenler

Tatile giderken çantanızda olmaması gerekenler

Tüm yıl boyunca heyecanla yaptığınız tatil planlarını artık hayata geçirme vakti geldiyse, sonradan bir karmaşa yaşamamak için bavulunuzu günler öncesinden hazırlamanızda yarar var

15 Nisan 2016 - 07:00

Tüm yıl boyunca heyecanla yaptığınız tatil planlarını artık hayata geçirme vakti geldiyse, sonradan bir karmaşa yaşamamak için bavulunuzu günler öncesinden hazırlamanızda yarar var. Bu sırada ise, sonradan ekstra masraflarla boğuşmamak ve gereken her şeyi yanınıza aldığınızdan emin olmak için sistematik bir eşya listesi oluşturmanız gerekiyor. Fakat bazen bu durum o anın verdiği heyecanla o kadar abartılıyor ki, yalnızca birkaç günlüğüne çıkılan tatil için bile ağzına kadar dopdolu ve gereksiz birçok eşyanın olduğu bavullar hazırlanıyor. Dolayısıyla sonradan da edinebileceğiniz ve çok gerekli olmayan eşyaları yanınıza alırken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Tatile giderken yanınıza fazla eşya almanız size gereksiz yükten başka bir şey getirmez. Peki, bavulunuzda olmasa da olur diyeceğiniz eşyalar neler olabilir? İşte işinizi kolaylaştıracak ve kısa sürede bavul hazırlamanıza olanak sağlayacak gereksiz eşyalar listesi…
1-  Bir güne 5 çeşit kombin yapmaya gerek yok
Tatile giderken neredeyse tüm gardırobunuzu yanınıza almak gibi bir dürtüye sahip olsanız da konforlu bir tatil için yanınıza yalnızca gerekli kıyafetlerinizi almanız gerekiyor. Bunun içinse, önceden giymek isteyebileceğiniz kombinlerinizi önceden denemenizi ve her gün için en fazla bir adet gündüz, bir adet gece kombini almanızı öneriyoruz.
2-  Çok yer kaplayan ayakkabıları seçerken dikkat
Sandalet bile olsa, ayakkabılar oldukça yer kaplıyor. Zaten günün her anı için farklı bir ayakkabı modeline ihtiyacınız olmadığı gibi, kıyafet kombinlerinizin de sayısını azaltacağından otomatik olarak ayakkabılarınızı da buna göre ayarlamanız gerekiyor.
3-  Havlu ve banyo seti
Belki titiz bir yapıda olduğunuz için yanınıza havlu almak isteyebilirsiniz. Fakat güvenilir bir yerde kalıyorsanız, zaten odada temiz havlu olacağını unutmamalısınız. Ayrıca kalacağınız odada saç kurutma makinesi, şampuan ve saç kremi gibi ürünler olacağından bavulunuzda fazlasıyla yer işgal edecek ve akma ihtimali olan bu ürünleri yanınıza almamalısınız. Hem çok ihtiyacınız olursa emin olun, çevrenizde bu tarz ürünleri alabileceğiniz mağazalar mutlaka vardır.
4-  Değerli eşyalarınızı tehlikeye atmayın
Özellikle akşam gezmelerinde şıklığınızı tamamlamak için pahalı ziynet eşyalarınızı yanınıza almak istiyor olabilirsiniz. Fakat bu tarz değerli eşyalara bir şey olma ihtimali, tüm tatil boyunca kafanızın rahat olmasını engellediği gibi bavulda da gereksiz yer de tutacak.
5-  Kitap sayısını abartmayın
Tatilde kitap okumaktan hoşlanıyorsanız, çok yer kaplamayan ve gerçekten okuyabileceğiniz en fazla 2 adet kitabı yanınıza almalısınız. Çünkü öyle görünmese de kitaplar hem çok yer tutuyor, hem de oldukça ağırlık yapıyor.

Önceden bavula koyulacaklar listesi hazırlamak ve fazla yer tutan eşyalar konusunda mantıklı seçimler yapmak tatile giderken işinizi oldukça kolaylaştıracak.

Bu haber 471 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...