Bu yaz evinizi yenilemenin 10 pratik yolu

Bu yaz evinizi yenilemenin 10 pratik yolu

Nihayet yaz aylarına kavuştuk

04 Ağustos 2016 - 00:56






Nihayet yaz aylarına kavuştuk. Yeniliklerin, yenilenmenin, taze başlangıçların tam zamanı... Bu yaz yenilenmeye evinizden başlamaya ne dersiniz? Sizin için, salondan oturma ve yatak odanıza, mutfağınızdan bahçe ve balkonunuza kadar yazı evinizin her köşesinde doya doya yaşayabileceğiniz, birbirinden renkli öneriler hazırladık. İşte evinize yazı getirmenin 10 pratik yolu...






















Taptaze fikirlerle yenilenin... 

Balkon ve pencere pervazında sebze yetiştirmek, kış için evde reçel ve salça yapmak… Yazın gelişiyle uyanan doğaya evinizde yer açmak, doğal yiyecekler hazırlamak ve tüketmek hem sizin, hem de evinizin havasını bir anda değiştirecektir. Evinizde kendi yetiştirdiğiniz tohum ve fidelerle salatalarınız için taze fesleğen veya domates üretebilir, makarnalarınız için leziz soslar hazırlayabilirsiniz. Uzun süreli korumaya elverişli kaplarda kendi reçellerinizi saklayabilir, içinde ne olduğunu görebileceğiniz cam saklama kapları ve kutular sayesinde aradığınızı kolayca bulabilir, sağlıklı yiyecekler tüketebilirsiniz.






















Mutfak dolaplarınızda tazeliğe yer açın...

Kıştan kalma tüm kapalı dolapları açın, fazlalıklarla vedalaşın, dolaplarınızda yenilenmeye yer açın. Dolabınızın her santimetrekaresini kullanışlı hale getiren akıllı düzenleyiciler, dolaplara daha çok eşyayı çok daha kolay bir şekilde yerleştirmenizi sağlar.

Kutuların, saklama kaplarının içlerini göremediğiniz için unutulup yarım kalmış, son kullanma tarihleri geçmiş malzemelerden kurtulun ve içlerinde ne olduğunu görebileceğiniz saklama kutularına yer açın.  Böylece hem daha ekonomik, hem de daha kullanışlı yeni bir mutfak yaşantısına adım atmış olabilirsiniz.






















Dolap ve çekmece içlerini düzenleyin...

Kıştan yaza geçişte battaniyeler ve yorganlar yerlerini pikelere bırakırken, kalın kazaklar ve botlar kaldırılmayı beklerken, çekmece içi düzenleyiciler, hava alabilen hurçlar, pencereli ayakkabı kutuları hayat kurtarır. Bu tip ürünlerle hem gardırobunuza düzen getirebilir, hem de aradığınızı kolayca bulmayı mümkün kılabilirsiniz. 






















Oturma odanıza da renk katın...

Oturma odanızda küçük değişikliklerle büyük farklar yaratabilirsiniz. Yazın gelişiyle içinizdeki enerjiyi yansıtan yepyeni cıvıl cıvıl aksesuarlar, rengarenk tekstiller kullanabilir, hatta sadece eşyaların yerlerini bile değiştirerek bu hissi evinizde yaşatabilirsiniz.

Kılıfları değiştirilebilen koltuklarınız varsa, sadece kılıfları değiştirerek salonunuzda yeni bir atmosfer yaratmak da bir alternatif olabilir. Çoğu zaman odaya farklı bir stil kazandırmak için, birkaç renkli aksesuar da yeterlidir. Oturma odanızı yenilerken uyumlu renkleri bir arada kullanmak veya farklılıkları bir araya getirerek yepyeni bir tarz yaratmak mümkün.






















Evinizde çiçekler açsın... 

Şüphesiz yazın gelişi yeşeren doğanın habercisi... Bu canlılığı evinize de yansıtmaya ne dersiniz? Dekorasyonunuzda yaz havasını hissettirmek için evinizin her alanında çiçeklere yer verebilirsiniz. Bu hem düşük bütçeli, hem de pratik bir yöntem olacaktır. Her pencere önü için bir ev bitkisi detayı düşünebilirsiniz. Çeşitli boylardaki dekoratif saksıları uygun çiçekliklerle birlikte istediğiniz köşeye rahatça yerleştirmeniz mümkün. Üstelik tekerlekli standlardan yararlanarak işi çok daha pratik bir hale de getirebilirsiniz.
























Yaz ile yenilenmenin en pratik yollarından biri: Tekstiller... 

Evdeki tekstil ürünleri sayesinde düşük bütçelerle büyük farklar yaratabilirsiniz. Tıpkı giysilerde olduğu gibi ev dekorasyonunda da kumaşlar çok önemlidir ve  bütün yaşam alanının havasını görsel olarak değiştirdiği gibi dokuları ile oda sıcaklığına etkileri de büyüktür. Kışın, odanızı ısıtan kalın yün, kadife halı yada perdelerin yerini yazın hafif pamuklu, keten dokular ile değiştirebilirsiniz. Çarşaflardan yastık kılıflarına ve perdelere kadar ev tekstilinin kullanıldığı tüm alanlarda açık renkli ve uçuşan hafif kumaşları tercih ederek yatak odasından oturma odasına hatta mutfağınıza kadar evde büyük farklar yaratabilirsiniz.






















Yaza yakışan sofralar hazırlayın... 

Keten örtüler, renkli birkaç peçete, taze çiçekler ve hatta evde kendi yetiştirdiğiniz bitkilerle kurulu sofralarla yazın havasını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Tarzınıza uygun, sizi yansıtan çeşit çeşit sofra hazırlamanız mümkün. Hazırladığımız sofralarla aslında kendimiz hakkında çok şey söylüyoruz... 

Büyük çaba sarf etmeden kurulabilen zarif sofralarla, masanızı sadece özel günlerde değil, sevdiklerinizle geçireceğiniz her günü keyifli kılabilirsiniz. Pastel ve canlı renkleri bir arada kullanarak veya zıtlıkların uyumundan yararlanarak sofralarınızda fark yaratabilirsiniz.






















Balkon ve bahçelere çıkma zamanı... 

İster küçük bir balkon, ister bir teras veya bir bahçe... Evlerimizin kapılarını açıp, yazı dışarda karşılamanın zamanı artık geldi. Pazar kahvaltılarımıza, arkadaş davetlerimize, kimi zaman dinlenip kitap okumaya kimi zamansa hoş sohbetlerin aktığı çay keyiflerine ev sahipliği yapan bu özel mekanları dekore etmek için en doğru zamandır yaz. İşte mekana, tarza ve ihtiyaca göre birkaç farklı örnek... Sizin tercihiniz hangisi?






















Yaza hafif girin... 

Yaz sofralarında arkadaşlarınızı ağırlarken bu neşeli kalıplar ile serin içecekler hazırlayabilir veya evde yetiştirdiğiniz bitkiler ile aromalı lezzetler sunabilirsiniz. Havalar ısındıkça artan serinleme ihtiyacına işte bu şekilde sağlıklı bir çözüm getirebilirsiniz.
























Güneşin batışını iple çekeceksiniz... 

Lambalar, fenerler, mumlar ve dekoratif aydınlatmalar sayesinde dış mekanlarınızda keyif dolu bir ortam yaratabilir, gün bitse bile eğlenceye devam edebilirsiniz. Gündüz dekoratif, akşam fonksiyonel LED aydınlatmalar ile balkon ve bahçenin keyfini çıkarırken, gün ışığından da yararlanmış olursunuz.








Bu haber 873 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...