Dekorasyon’da yapılan 4 büyük hata

Dekorasyon'da yapılan 4 büyük hata

Çoğu evde rastlanan temel dekorasyon hatalarının farkına varılarak, ev dekorasyonlarında daha estetik bir görünüm yakalanabilir

27 Şubat 2016 - 06:09

Çoğu evde rastlanan temel dekorasyon hatalarının farkına varılarak, ev dekorasyonlarında daha estetik bir görünüm yakalanabilir.
Takım Halinde Mobilya Almak


Genellikle mobilyalar alınırken uyum sağlamak amacıyla takım halinde alınır. Tüm mobilyaların aynı görüntüde olması dekorasyonda sıkıcı bir görünüme sebep olabilir. Dekorasyon farklı renkler, farklı dokular, farklı döneme ait mobilyalar veya antika bir parça ile çeşitlendirilebilir. Eklektik stil olarak adlandırılan bu tarz, takım mobilyaların yarattığı sıkıcı ve kasvetli görüntüyü yıkarak dekorasyonu  hareketlendirebilir.
Renkten Kaçmak


Dekorasyonlarda renk kullanımından kaçınmak ve sıradan renkler kullanmak da sık yapılan hatalardandır.  Renk kullanımdan kaçınmak yerine, evlere canlı renklerle hareket getirilebilir  ve küçük detaylar yardımı ile renkler çeşitlendirilebilir. Örneğin, dekorasyonu tamamlayan aksesuarlar ve yastıklar çeşitli renklerden seçilebilir. Böylece dekorasyon canlı ve modern bir görünüm kazanacaktır.
Tek Bir Aydınlatma Elemanına Yüklenmek
 

Aydınlatma seçimini tek bir avizeden yana kullanmak da çoğu zaman yapılan hatalardandır. Tek başına büyük bir aydınlatma, evin ihtiyacını çözemeyeceği gibi,  dikkati sadece belirli bir noktaya yönelterek algının dağılmasına sebep olabilir. Ortamda abajur ve lambaderlerle farklı ışık kaynakları yaratılarak, bu hata engellenebilir.
Tabloları Çok Yukarıya ya da Çok Aşağıya Asmak
 

Tabloları çok yukarıya ya da çok aşağıya asmak da dekorasyonda sık yapılan hatalardandır.  Tablolar  ortalama boya sahip bir insanın göz hizası hesaplanarak asılmalıdır. Göz hizasının aşağısında ya da yukarısında asılan tablolar, bir şey eksik kalmış ya da olmamış hissi yaratan bir görüntüye neden olabilir.

Ev dekorasyonunda sıklıkla yapılan küçük dekorasyon hatalarına dikkat edilerek evlerde daha modern ve zevkli mekanlar yaratılabilir.

Bu haber 648 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...