En ‘Akıllı’ 15 Çocuk Odası Dekorasyonu

En ‘Akıllı’ 15 Çocuk Odası Dekorasyonu

Çocuğunuzun değişecek zevkleri ve hobileri olacağını unutmayın. Bu nedenle çocuk odası dekorasyonu için iddialı temalardan kaçınarak daha temiz bir görünüm elde edebilirsiniz

21 Ekim 2017 - 17:23 - Güncelleme: 21 Ekim 2017 - 17:29

Akıllı çözümlerle 15 çocuk odası dekorasyonu fikirleri size ilham vermek için karşınızda… Çocuk odaları dekorasyonu için şık seçimlerle birlikte aynı zamanda akıllı uygulamalar da oldukça önemli.

Çocuk odası dekorasyonu yaparken her zaman akıllı çözümlere ihtiyaç var. Çocuklar büyüyor, yeni bir kardeş ya da kardeşler geliyor… İhtiyaçlar da çocuklar büyüdükçe artıyor. Çocukların beğendiği renkler ve hobilerine uygun dekorasyon fikirlerini odalarında uygulayabilirsiniz. Ancak birkaç akıllı fikirle, hem onların konforunu artırabilir hem de alanı daha tasarruflu bir şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda oda düzeni için de akıllı dekorasyon fikirleri işinizi kolaylaştırmış olursunuz.

Çocuk odası dekorasyonu yaparken size akıllı uyguma örnekleri verecek 15 şık fikir.

1. Alandan tasarruf

Özellikle küçük metrekareli bir alanda çocuk odasını kurgulamak zorundaysanız, biraz yaratıcılık ve özelleştirilmiş çözümlerden yararlanabilirsiniz. Daha ferah bir görünüm için odanın köşelerini akıllıca kullanabilirsiniz.

2. Birlikte ama ayrı…

İki kardeş eğer tek bir odayı kullanmak durumundaysa onların mahremiyetini korumanız mümkün. Odada sürgülü bir kapı kullanarak istenildiğinde her iki kardeşin kendi alanlarını koruması mümkün.

3. İki yatak tek komodin

Yine alandan tasarruf etmenin akıllı bir yolu… Çocuk odasında iki yatağı yan yana kullanmak zorundaysanız, geniş bir komodin kullanabilirsiniz. Yatakları ayırmak ve depolama alanı için oldukça iyi bir fikir.

4. Uyku, çalışma ve dinlenme alanları için

Çocuklar büyümeye başlar, çalışma ve hobilerini yapabilecekleri alanlara ihtiyaç duyarlar. Uyku ve hobilerini yapabilecekleri dinlenme alanlarını birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin sandıklı bir bazayı geceleri yatak, gündüzleri ise bir kanepe gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik baza, ekstra bir depolama alan sağlayacaktır.

5. Her yerde akıllı depolama alanı yaratmak

Çocuk odası dekorasyon fikirleri ararken mutlaka fazladan depolama alanları yaratmaya çalışmalısınız. Oyuncaklar, kitaplar, hobi malzemeleri derken çocuğunuzun eşyaları günden güne artacaktır. Çocuk odasında bir ranza kullanacaksanız depolama alanlarını sonuna dek kullanabilirsiniz.

6. Yüzer raflar

Duvar dekorasyonu ile harika bir çocuk odası elde edebilirsiniz. Bunun için pek çok seçeneğiniz var. Ancak hem fazladan bir alan da yaratmak istiyorsanız size yüzer rafları öneririz. Raflarda kullanacağınız sepetler ya da kutular ile şık bir dekorasyon da elde edebilirsiniz.

7. “L” iki yatak

Çocuk odası dekorasyonu yaparken elbette alanınızın ölçüsü ve formuna göre akıllı çözümler bulmalısınız. Bu odadaki gibi ölü noktaları son derece iyi bir şekilde kullanabilirsiniz.

8. Kompakt mobilyalar

Üç yatak, bir dolap… Hepsi bir arada… Eğer yeterli alanınız yoksa kompakt mobilyalardan yararlanabilirsiniz. Böylelikle daha fazla boşluklu alan yaratmış olursunuz.

9. Akıllı mobilyalar

Çocuklar büyüdükçe mobilya değiştirmek istemiyorsanız uzatılabilir karyolaları seçebilirsiniz. Aynı zamanda yatağın ucunda kullanacağınız sandıklar ile hem oturma alanı hem de ıvır zıvırlara yeni bir yer bulabilirsiniz.

10. Pencere altları

Çocuk yatak odası dekorasyonu yaparken pencere altlarını da unutmayın. Açık ya da kapaklı dolaplarla hem şık bir görünüm elde etmiş hem de kitap ve oyuncaklara yeni bir yer kazandırmış olursunuz.

11. Daha fazla boşluk alanlar için

Birkaç kardeş aynı odayı kullanmak durumundaysa hem odanın ferah görünümü hem de onlara daha fazla alan yaratmaya çalışmalısınız. Bu odadaki gibi yatakları duvara bitiştirerek orta alanı kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

12. Yatak başlıklarından bir duvar yaratın

Çocuk odası dekorasyon fikirleri ile iki yatağı bir arada kullanmanın akıllı yollarından biri. İki yatağın başlıklarını birleştirerek bir duvar yaratabilirsiniz.

13. Üç yatak üç depolama alanı

Çocuğunuzun arkadaşlarını yatıya misafir edebilir. Son dönemde yavru yataklı karyolalar epey revaçta. Hem yataklı hem de ekstra dolaplı karyolalar, oldukça fonksiyonel.

14. Uyku ve oyun için farklı alanlar

Uyku ve oyun ya da çalışma alanlarını bölerek kullanım kolaylığı sağlayabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun farklı ihtiyaçlarını karşılarken onların konsantrasyonunu artırabilirsiniz.

15. Güncel ve eğlenceli

Bu haber 2581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...