Kafe konseptli yeni toplu ulaşım aracı Leap

Kafe konseptli yeni toplu ulaşım aracı Leap

San Francisco, dünyanın birçok metropolitan şehri gibi büyük bir sorun ile boğuşuyor; trafik

29 Ocak 2016 - 20:51

San Francisco, dünyanın birçok metropolitan şehri gibi büyük bir sorun ile boğuşuyor; trafik. Şehrin içinde arabayla bir yere varmayı başarsanız da arabanızı nereye park edeceğiniz ayrı bir dert. San Franciscoluların gönülleri isterdi ki her yere bisikletleriyle ulaşabilsinler.


Ancak siz de şehri azıcık bile ucundan tanıyorsanız, buradaki yokuşlarda bisiklet kullanmanın pek de mümkün olmadığını biliyorsunuzdur. Dolayısıyla çare toplu ulaşım araçları. Bu kadar laf kalabalığı yapmamızın sebebi de ilgimizi çekmeyi başaran yeni toplu ulaşım aracı; Leap.



Leap, dışarıdan baktığınızda bildiğiniz otobüslere benzese de ve bir yerden bir yere ulaşma amacına yönelik olsa da aslında içinde durum biraz farklı; çünkü Leap otobüs yolculara bir kafe atmosferi yaratmak üzere tasarlanmış.



Yolda geçen zamanın en verimli şekilde değerlendirilmesi için otobüsün içinde pek çok özellik düşünülmüş. Ama en önemli özelliklerinden biri kuşkusuz ücretsiz wifi sağlanması. Üstelik “Wifi çok şarj yiyor” diye düşünmenize de gerek yok. Çünkü otobüste telefonunuzu şarj etmek için prizler de mevcut.



Elbette kahvesiz ve müziksiz kafe olmaz. Bunlar da düşünülmüş pek tabii. Otobüste kahve, su, organik meyve suları gibi içecekler ve bir takım atıştırmalıklar da satın almak mümkün. Ayrıca kahvenizi yudumlayıp otobüste yeni arkadaş edindiğiniz insanlarla sosyalleşirken bir yandan da arka planda Bose hoparlörlerden çalan şarkıları dinleyebilirsiniz. Ya da telefonunuzu şarja takıp kendi müzik listenizle sakin sakin takılabilirsiniz tabi, kimse sizi başka insanlarla arkadaş olmaya zorlamıyor, merak etmeyin.



Kendi toplu ulaşım araçlarımızdan pek alışık olmadığımızdan kulağa tuhaf gelebilir ama bu otobüsün amaçlarından biri de sosyalleşmek. Bizde olsa “metrobüste taciz edildi” tadında haberlere sürüklenmesi gayet olasılıklı. Ama Leap otobüs bunu da düşünmüş ve otobüse binenlerin birbirlerine yabancı kalmaması için bir özellik geliştirmiş. Otobüsü kullanmak için öncelikle web sitelerinden üye olmak veya akıllı telefonlardan otobüsün uygulamasını yüklemek gerekiyor.



Burada oluşturduğunuz profil sayesinde bilet ve otobüste sunulan ürünleri satın alabiliyorsunuz, yani otobüste nakit geçmiyor. Siz otobüse bindiğinizde ve biletinizi otobüsün girişinde bulunan cihaza telefonunuzdan veya aldığınız çıktıdan scan ettiğinizde, profiliniz tanınıyor. Eğer bu modu ayarlardan gizli yapmazsanız, sizinle beraber o anda otobüste bulunan diğer kişilerin de profillerini görebiliyorsunuz. Gördüğünüz gibi otobüs hem konforlu, hem de ona buna yazmaya yani sosyalleşmeye olanak tanıyor.



Uygulama sayesinde size en yakın otobüsün hangi noktada olduğunu, hangi durağa ne kadar uzaklıkta olduğunu da görebiliyorsunuz.

 

Şu anda San Francisco’nun sadece belli bir bölgesine çalışan Leap otobüslerinin ücreti tek seferlik $6, paket halinde alırsanız bu fiyat $5’a düşüyor. Talebe göre hattı genişletmeyi ve daha çok otobüs eklemeyi de düşünüyorlar.

Bu haber 985 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...