Asırlık marka Filiz Helva geleneksel lezzetleri Avrupa’ya...

Asırlık marka Filiz Helva geleneksel lezzetleri Avrupa'ya taşıyor

07 Kasım 2015 - 03:48



Asırlık marka Filiz Helva

Bundan 87 yıl önce temelleri atılan ‘Filiz Helva’, kurulduğu günden bu yana yüksek standartta ürettiği helva, reçel, lokum ve susamlarını, Almanya, Fransa ve Bosna Hersek olmak üzere Avrupa ve Asya kıtasındaki birçok ülkeye ihraç ediyor.


Ticari faaliyetlerine 1928 yılında başlayan Filiz Helva, zaman içerisinde teknolojik yatırımlar ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla bugün Türkiye’nin önemli şirketlerinden birisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.


‘Arı’ ve ‘Zambak’ markaları adı altında üretilen akide şekeri ve lokum üretimiyle başlayan hikaye bugün tahin, tahin helvası, reçel, unlu mamuller ve şekerleme gibi tatları da ekleyerek bugünkü kimliğine ve yapısına 1960’lı yıllarda kavuştu. Yaklaşık yarım asırdır aynı isim, aynı kalite ve aynı inançla üretimine devam eden Filiz, yıllar önce küçük bir imalathaneden bugün 6.500 m2 kapalı, toplam 10.500 m2’lik alanda 100’e yakın çalışanın istihdam edildiği, Avrupa standartlarındaki fabrikasıyla sofralarımızda geleneksel damak tatlarımızı yaşatmaya devam ediyor. Günlük 16 ton tahin helvası, 5 ton reçel, 8 ton tahin, 5 ton simitlik susam, 2 ton lokum ve 4 ton kakaolu fındık kreması üretimine sahip olan Filiz, bunun % 95’ini iç piyasaya, % 5’ini ise dış piyasaya veriyor. Almanya, Fransa, Rusya ve Bosna Hersek Filiz’in ihracat yaptığı ülkelerin başında geliyor.


ISO 9001 ve 2008 ve ISO 22000 ve TSE belgeleri çerçevesinde üretimini gerçekleştiren Filiz Helva,
Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu günün şartlarına göre donatılmış modern fabrikasında ürettiği yüzlerce çeşit ürünü yurt genelinde 150 satış bayisi vasıtasıyla tüketici ile buluşturuyor.



Bu haber 1175 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat