Projenin Yarısını Öde, İngiltere’de Ev Sahibi Ol

Projenin Yarısını Öde, İngiltere’de Ev Sahibi Ol

23 Kasım 2023 - 15:56


 

İngiltere’nin en güzel sahil şehri Brighton ve 

Londra’da ev sahibi olmanın tam zamanı 

 

İngiltere’de ev sahibi olma hayali, Peker Holding’in kendi finansman modeli ile gerçeğe dönüyor.  Satışa sunulan TheOld Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi olabilme imkanıoluşturuldu.  The Old Brewery projesi İngiltere’nin hem büyüleyici sahilleri hem de üniversiteleri ile göz dolduran kenti Brighton’da konumlanırken FinchleyDollis projesi Londra’nın kuzeyinde yer alıyor.

 

İngiltere’de çocukların eğitim hayatı için yatırım yapmak da,sahillerde bohem bir hayatın tadını çıkarmak da kira getirisine sahip olmak da Peker Holding’in yeni finansman modeli ile mümkün. Yurtdışında gerçekleştirdiği yenilikçi ve insan hayatına dokunan projelerle dikkatleri üzerine çeken Peker Holding, İngiltere’nin en büyüleyici sahil şehirlerinden Brighton’da konumlanan projesini ve Londra’nın Finchleybölgesindeki Dollis projesini satışa çıkardı. Brighton, aynı zamanda üniversiteleri ile de ünlü yüksek kira getirisine sahip olan bir şehir. Üstelik Londra merkeze trenle sadece 55 dakika uzaklıkta. Peker Holding’in Brighton’da The Old Breweryadıyla inşa edilen projesinde 47 anahtar bulunuyor. Projenin en cazip özelliklerinden biri de ödeme seçenekleri. Peker Holding güvencesi ile yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneğinin sunulduğu projede, 27 konutun satışı hızla gerçekleşti. Metrekare fiyatı ortalama 5 bin pounddan satışa sunulurken, bu özel projede 20 konut da sahiplerini bekliyor. Projenin içinde yer alan 11 villa ve 1000 metrekarelik iş yeri alanı da cazip fırsatlar sunuyor. Projenin baştan çıkarıcı özelliği klasik İngiliz mimarisinin tipik bir örneği olarak sarı tuğlalarla 1850’de inşa edilen, Victoria Döneminin tarihi mirası Portslade Brewery Bira Fabrikası’ndan dönüşmüş olması. Fabrika, kimliğine uygun olarak restore edilerek projenin içinde bir cazibe odağı olarak yer alıyor.

 

The Old Brewery Projesi ile 19’uncu yüzyıl Victoria Dönemi mimarisini günümüzün modern dokunuşları ile yeniden yorumladıklarını kaydeden Peker Holding London Yönetim Kurulu Başkanı, Ayşegül Peker, “Londra’nın merkezine tren ile 55 dakika uzaklıktayız. Güneydoğu Sussex Bölgesi’nde, Manş Denizi kıyısında bulunan Brighton, İngiltere’nin en ünlü ve en büyüleyici sahil şehirlerinden biridir. Bu popüler sahil şehrinde geniş kumsalların, eşsiz gün batımının tadını çıkartmak mümkün. Pub ve restoranlarda farklı lezzetleri denemek isteyenler özellikle entelektüeller dört mevsim bölgeye akın ediyor. Ama bunun yanı sıra üniversiteleriyle ünlü bir bölgeden bahsediyoruz. Özellikle aileler gençler için bu bölgeyi tercih ediyor. Bu da bölgenin kira getirisini de cazip hale getiriyor” dedi. Peker Finans’ınkolay ödeme seçeneği sayesinde Brighton’dan ev almanınartık hayal olmadığını kaydeden Peker, “Daireleri hazır kira getirisi ile de satışa sunabiliyoruz. Son zamanlarda Türk müşterilerden çok fazla talep gelmeye başladı. Mortgagealmakta da zorlanıyorlar, bizde Türk yatırımcılar için özel bir model oluşturduk. Alim satım işlemlerinde avukat, kiraya vermede profesyonel acenteler, Türkiye’de ödeme kolaylığı da sağlıyoruz, yani Türk müşteriler için her türlü kolaylığı düşündükŞu an İngiltere` de ev almak için güzel bir zaman. Kira getirisi de pound olarak ortalama yüzde 5 seviyesinde.

 

 

 

Finchley Dollis Projesi, Oxford ve 

Piccadilly’ye 20 dakika uzaklıkta 

 

Peker, Londra merkezde yaşamak isteyenler için de seçenekleri olduğunu kaydederek, “İnşaatını tamamladığımız Finchley’deki Dollis projemiz adeta kent ve kır hayatını birleştiriyor. Finchley, Kuzey Londra'nın merkezinde adından sıkça söz ettiren bir metropolitan. Proje, ormana ve golf alanlarına yakınlığı ile temiz hava ve keyifli bir yaşam sunuyor. Bir de Knightsbridge, Oxford ve Piccadilly gibi meydanlara, Londra’nın en popüler ve hareketli bölgelerine sadece 20 dakika uzaklıkta.” diye konuştu. Klasik İngiliz dış cepheyle modern mimarinin birleştiği Dollis projesi müstakil evler ve dairelerden oluşuyor, proje Türklerin de tercih ettiği Kuzey Londra’da yer alıyor.

 

İngiltere’deki 10. projemize başlıyoruz

 

Peker Holding London Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Peker, İngiltere’de bulunan dokuz projenin imar ve geliştirme çalışmalarının tamamlandığını, bunlardan 4`nun inşaatını da kendilerinin yaptığını ve 2 projedeki  birimlerin hızla satıldığını ifade etti ve  şunları söyledi: “Great Missendenprojemizin de imar çalışmaları devam ediyor. 73 bağımsız bölümden oluşan 2 fazın inşaatına yakın zamanda başlamayı umut ediyoruz. İngiltere’nin Beverly Hills’i Cobham-Surrey’de Regina House’un inşasını tamamladık. Tam aile dostu olarak nitelendirilen Great Missen’deki The Old RedLion projemizin inşaatı bitti. Klasik İngiliz yaşam tarzını sevenler için Maidston’daki Tennyson Gardens’ı tamamladık. Cranleigh-Surrey’de ise golf otel projemizi geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Son yılların gözdesi Londra Deptford’da ise Safa House için geliştirme çalışmasını tamamladık. İngiliz edebiyatının en ünlü isimlerinden Charles Dickens’ın ismiyle özdeşleşen ve Londra’nın Thames Nehri’nin kıyısında bulunan iki projeleri de olduğunu anlatan Peker, nehir manzaralı olan 120 dairelik Former Policestationiçin 115 birimlik proje geliştirme çalışmaları tamamlandı ve satıldı. 

 

Yurtdışında 30’a yakın projede imzası var 

Peker, bugüne kadar Peker Holding olarak yurtdışında 30’a yakın projeye imza attıklarını söyleyerek, “Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da hayata geçirdiğimiz her yatırımımızda önceliği doğaya, insana ve çevreye verdik. Türk yatırımcı olarak, üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor hem Peker Holding`in hem de Türk bayrağını yurtdışında dalgalandırdığımızın sorumluluğuyla değer yaratan projelere imza atıyoruz.” dedi.

Bu haber 8356 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...