Mortgage avantajlı mı?

Mortgage avantajlı mı?

Mortgage kredileri, ev sahibi olmak isteyen insanlar için büyük bir avantaj olarak görülür

17 Nisan 2016 - 17:02



Mortgage kredileri, ev sahibi olmak isteyen insanlar için büyük bir avantaj olarak görülür. Eskiden oldukça uzak bir ihtimal iken günümüzde ödeme seçeneklerini araştıran hemen herkes bir ev sahibi olabiliyor.

Mortgage sisteminin en büyük avantajlarından birisi, şüphesiz kira derdinden kurtulup kendi evinize sahip olmanızdır. Ayrıca birikimlerinizi güvenli bir şekilde değerlendirip, gelecek için bir ev yatırımı yapmış olursunuz.

Eski zamanlar düşünüldüğü zaman, bir ev almanın maddi anlamda ne kadar zor olduğu anlaşılacaktır. Günümüzde ise mortgage sisteminin hayatımıza girmesiyle birlikte bu zorluklar aşıldı. Herkes kendi bütçesine uygun olan kredi seçeneklerine ulaşabiliyor.

Mortgage sisteminin en temel faydaları arasında ilk sırada uzun vadeli finansman sağlamasını söyleyebiliriz. Ev almak için kullanılan mortgage kredileri, KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) ve BSMV’den (Banka Sigorta Muamele Vergisi) muaf tutulur. Ayrıca bireysel ihtiyaç finansmanına yönelik mortgage kredileri de BSMV’den muaftır.

Taşınmaz mallar arasında en iyi yatırım olarak ev görülmektedir. Peşin parayla ev almanız mümkün olmayabilir. Ama biraz birikmişle birlikte mortgage kredisinden faydalandığınız zaman oldukça kolay bir şekilde ev sahibi olursunuz. Yıllardır kira ödemekten şikayet ediyorsanız, alın size iyi bir seçenek. Ev, iş yeri sahibi olmak isteyenler için oldukça karlı ve güvenilir bir yol olduğunu da bilmenizi isterim. 1 yıldan 20 yıla kadar vadelerde kredi çekebilir ve kendi evinizin sahibi olabilirsiniz.

Şimdi ise mortgage sisteminin 6 avantajından bahsetmek istiyorum:

 
1. Bankaya Borçlanmak
Bir nakit ihtiyacınız olduğunda hemen eşinizden, dostunuzdan borç ararsınız. Ama bu borcun geri ödenmesinde sıkıntı yaşarsanız, tüm ilişkileriniz zedelenir. Mortgage sisteminde ise bankaya borçlanırsınız ve ödeme planınız sayesinde bütçenize en uygun ödemeyi seçebilirsiniz. 1 yıldan 20 yıla kadar vadeli kredi kullanmanız mümkündür. Ama eşten, dosttan alacağınız borcu 2 yıl bekletmek bile oldukça zor olacaktır.
2. Kira Yerine Kredi Taksiti Ödemek
Kirada oturan biri olduğunuzu ve son 10 yıl içerisinde verdiğiniz kiraları bir düşünelim. Kabaca bir hesap yapıldığında (ki bu hesabı hemen herkes bir kere yapmıştır) bir ev parasına eş değer olduğu görülecektir. Yani 10 yıl vadeli bir kredi ile ev sahibi olabilirsiniz. İşte mortgage sistemi size bu avantajı sağlamaktadır.
3. Sabit Taksit Tutarları
Mortgage sisteminde aldığınız kredinin vade süresinde taksit tutarları hep aynı kalır. 120 ay vadeli bir krediniz olduğunu düşünelim. 10 yıl boyunca hep aynı taksiti ödersiniz.
4. Evin Değerini Eksper Belirler
Konut kredisinde satın alacağınız ev, banka ekspertiz raporuna göre verilir. Bir uzman satın alacağınız evi değerlendirir ve buna göre bir rapor hazırlar. Evde bir sorun varsa, tapu gibi işlemler için olumsuz rapor verir. Bu sayede kötü ev, size iyiymiş gibi satılamaz, evin değeri belirlenir ve kandırılmazsınız.
5. Uzun Vadeli Borçlanma
Mortgage sisteminin en önemli özelliği, şüphesiz uzun vadeli borçlanabilme kolaylığıdır. Bütçenizi çok fazla zorlamadan, düşük taksit tutarları ile 20 yıla kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Ülkemizde genellikle 120 ay vadeli konut kredisi kullanılmaktadır. Avrupa ve ABD’de ise 240 aya varan vadelerle konut kredisi kullanılıyor.
6. Yeniden Yapılandırma Kolaylığı
Faiz oranlarının değişmesi, elinize toplu bir para gelmesi, bütçenizin artması ve daha yüksek taksit tutarlarını ödeyebilecek duruma gelmeniz gibi sebeplerle, kredinizi yapılandırabilirsiniz. Bu sayede vadenizi azaltmış olursunuz ve borcunuzu bir an önce kapatma imkanı doğmuş olur. Bunu yapmak için kalan borç üzerinden % 2 oranında ceza ödeseniz ile faiz oranlarında yaşanan düşüş veya elinize para geçmesi durumunda bu yapılandırma işlemi işinize yarayacaktır.

Bu haber 652 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...