İstanbul’un en sevilen AVM’leri nereler ?

İstanbul'un en sevilen AVM'leri nereler ?

Türkiye’nin en güzel şehri, her şairin ardında şiir yazdığı İstanbul sadece güzelliği ile değil alışveriş mekanları ile de ünlü… Peki, İstanbul’un en popüler AVM’leri nereler bir göz gezdirelim

21 Şubat 2016 - 06:30

Türkiye’nin en güzel şehri, her şairin ardında şiir yazdığı İstanbul sadece güzelliği ile değil alışveriş mekanları ile de ünlü… Peki, İstanbul’un en popüler AVM’leri nereler bir göz gezdirelim.

İstanbul’un en popüler semtleri; Nişantaşı, İstinye, Bakırköy, Taksim, Bostancı ve Levent turistlerin de uğrak mekanı olan bu semtlerin popülerliği içinde yer alan alışveriş merkezlerinden geliyor. Mimarı yapıları, içinde yer alan büyük markaları ile göz dolduran AVM’ler içinde en popülerleriyse; İstinye Park, Kanyon, Cevahir Alışveriş Merkezi, Demirören AVM, Capacity, Nişantaşı City, Forum İstanbul, Torium AVM, Zorlu Center, Palladium…

 
İstinye Park Alışveriş Merkezi


İstinye Park, 19 Ekim 2007 günü açılan alışveriş merkezi Ömerler Mimarlık ve DDG Group tarafından projelendirildi. İstanbul’un en güzel semtlerinden Sarıyer semtinde yer alan konumu itibari ile ulaşımının kolay olduğu alışveriş merkezi aynı zamanda dünyaca ünlü moda evlerinin de buluşma adresi. Chanel, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Matthew Cox ve daha birçok lüks mağazanın yanı sıra restaurant, cafe ve sinemasıyla eğlenceli vakit geçirip sevdiklerinizle lezzetli dünya mutfaklarını tadabilirsiniz. Alışveriş merkezinin en güzel özelliği Açıkhava mağazalarının olması, yaklaşık olarak 300 mağaza ve 90.000 m2 alışveriş merkezinde aynı zamanda 3.200 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Aynı zamanda alışveriş merkezinin hemen yanında İstinye Park Sitesi bulunmaktadır.



Adres: İstinye Bayırı Caddesi, No: 73 Sarıyer - İST

Telefon:  (0212) 345 55 55

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; İstinye Park’tan geçen otobüs hatları; 29B, 29P, 29Ş, 40B,42, 22RE, 29

Metro ile 4.Levent

Minibüs: İstinye – Beşiktaş, Tarabya – Beşiktaş hatları



 



 
Zorlu Center
İstanbul’un kalbinde eşsiz bir yaşam alanı yaratan Zorlu Center, alışveriş ile kültür sanatı bir arada sunuyor. Yaklaşık 180 mağazası, 10 bin m2 ana meydanı, 12 bin m2’lik yan meydanı ve İstanbul’un zengin boğaz bitki örtüsüyle çevreleyen yarı açık – yarı kapalı özelliğiyle yeni bir kent özelliğini sahip Beymen’in konsept mağazalarının en özelinin yer aldığı Zorlu Center’da aynı zamanda Apple Store, Brooks Brothers, Industrie Denim, Cos, Lanvin, Pomellato, Stella McCartney, Superdry  Türkiye’de ki ilk mağazasını burada açtı. Lüks butik alışveriş keyfi yaşatan markaların yanı sıra, tüm konseptlerini içinde barındıran H&M 3.000 m2de moda severleri buluşturdu. Zorlu Center ‘da alışveriş durakları kadar gurme lezzetlerin de buluşma noktası Türkiye'de ilk defa gurme severlerle buluşan Eataly, Jamie's Italian, Tom's Kitchen ve Morini dünyaca ünlü ve ödüllü aşçılarıyla dünyanın dört bir yanından farklı lezzetleri İstanbullulara sunuyor.

*Zorlu Center’ın konser, tiyatro, dans showları gibi sanatsal etkinlikleri Zorlu Center PSM alanında sanatseverlerle buluşturuyor.



Adres: Levazım Mahallesi, Barbaros Bulvarı Kavşağı, Beşiktaş, İstanbul

Telefon: (0212) 444 94 96

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Zincirlikuyu Metrobüs ve Levent Metrosunu kullanarak rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.  





 
Kanyon Alışveriş Merkezi
İstanbul’un Şişli ilçesinin Levent semtinde bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi açık AVM konseptinin ilk yaratıcısı. 2006 yılında açılan AVM her gün 10:00 ile 22:00 arası hizmet veriyor. Mimari tasarımı Kanyon’a benzediği için Kanyon Alışveriş Merkezi ismi verilen AVM 4 katlı, yaklaşık 160 mağazayı içinde barındırmakta içinde dünyaca ünlü markalardan Agent Provocateur, Beymen Club, Harvey Nichols, Stefanel, Vakko, Swarovski, ve Yargıcı gibi mağazaların yer aldığı popüler AVM’de ünlü resturantlar, fitnes, spor salonu, sağlık kozmetik mağazaları, kuaför salonları, dekorasyon ürünleri ve kırtasiye mağazaları da dahil olmak üzere içinde bir de sinema salonu bulunmakta Kanyon Alışveriş Merkezi konum itibari ile ulaşımı rahat AVM’lerdendir.



Adres: Esentepe Mahallesi., Büyükdere Caddesi No:185, Şişli – istanbul

Telefon: (0212) 353 53 00

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Metro ile Levent durağı, otobüs ile; 29D, 29C, 40B, 62, 41S, 122L, SG-2, 122C gibi birçok otobüs AVM yakınlarında geçmekte.



 

 
Nişantaşı City


Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı alışveriş merkezleri arasında yer alan, moda ve yaşam merkezi City’s, şehrin en prestijli noktası Nişantaşı, Teşvikiye Caddesi’nde; büyüleyici mimarisi, ulusal ve uluslararası birbirinden özel markaları, keyifli cafe & restaurantları ve benzersiz hizmetleriyle Nişantaşı’nda yer almakta sunduğu kaliteli konsept ve hizmetin yanı sıra, tüm yaş ve tüm gelir gruplarının aradığını bulabileceği, her çeşit ürünü her fiyat aralığında rahatlıkla satın alabileceği birbirinden özel ulusal ve uluslararası markaları bünyesinde bulundurmaktadır.



Adres: Teşvikiye Caddesi , Teşvikiye Mahallesi. No: 162. Şişli - İstanbul

Telefon: (212) 373 33 33

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Metro ile; Taksim-Levent metro hattının “Osmanbey” durağında inerek, 5 dakika yürüyüş mesafesindeki Teşvikiye Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile; 30M Beşiktaş-Mecidiyeköy, 43 Taksim-Dikilitaş, 46K Kuştepe-Kabataş otobüsleri ile Teşvikiye Caddesi’ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.





 
Cevahir Alışveriş Merkezi
Mecidiyeköy’de yer alan Alışveriş Merkezi Avrupa’nın 2. Büyük, dünyanın ise 8. en büyük alışveriş merkezidir. Cevahir Holding tarafından 2005 yılında açılan AVM içinde yaklaşık 224 mağaza yer almakta, 6 kattan oluşan alışveriş merkezi 2500 araç kapasiteli kapalı otoparkıyla araç ile gelecek misafirlerinin konforunu düşünüyor. Cevahir Alışveriş Merkezi içinde dünyaca ünlü mağazalardan Mango, Zara, Bershka, Oxxo, English Home, Penti, Zen Diamond, İpekyol, Herry  gibi pek çok mağaza yer alıyor. Yemek katı, sinema, tiyatro salonları, eğlence dünyası, kozmetik, ev dekorasyonu, spor ürün mağazası ve spor salonları ile alışveriş merkezinden ötesini misafirlerine sunuyor.



Adres: Cevahir Avm Büyükdere Cad. No: 22 Mağaza No: 136 Şişli, 34100 İstanbul

Telefon: (0212) 380 06 50

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Metro ve Metrobüs ile Mecidiyeköy durağında inerek ulaşım sağlayabilirsiniz.





 
Forum İstanbul Alışveriş Merkezi
İstanbul Bayrampaşa ilçesinde yer alan alışveriş merkezi Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşımaktadır. 2009 yılında hizmete açılan AVM içinde Ikea ve İstanbul’un en büyük akvaryumu TurkuaZoo yer alıyor. Avrupa'da çok sayıda mağazası bulunan spor marketi Decathlon, giyim mağazası H&M ve teknoloji marketi Saturn ilk mağazasını burada açmışlardır. Forum İstanbul’da kalıcı sanat eserleri yer almaktadır. Ünlü heykeltıraş Hanefi Yeter’in “Dünya Kapısı” adını verdiği dev kapı, Rus sanatçı Daria Bokareva’nın 2006 yılında 1. Uluslararası Dokuma Heykel Sempozyumu kapsamında gerçekleştirdiği “Enerji” adlı yapıt Forum İstanbul’da bulunmaktadır. Yerel mimariden etkilenen birçok unsur Forum İstanbul’da yer almaktadır. Kullanılan renkler denizin tonlarını ve baharatların renklerini yansıtmakta, İstanbul’a bir gönderme yapmaktadır. Kubbe, avlu, cumba gibi unsurlarda Türk mimarisinin izleri görülmektedir. Forum İstanbul ulusal ve uluslararası 270 markası ile yalnız Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi.



Adres: Kocatepe Mahallesi, Paşa Caddesi 34045 Bayrampaşa – İstanbul

Telefon: (0212) 443 13 50 

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Atatürk Havalimanı – Aksaray Metrosu, Aksaray – Kirazlı Metrosu, 32, 32A, 32M,32T İETT otobüsleri ile ulaşım saylayabilirsiniz. 





 
Akmerkez Alışveriş Merkezi
İstanbul'un en lüks semtlerinden biri olan Etiler'de yer alan Akmerkez, yenilenen yüzü ve restoranlarıyla bu yıl göz dolduruyor. İçinde barındırdığı dünya markaları ve Türk tasarımcıların mağazalarıyla alışverişin gözde duraklarında olan Akmerkez içinde ünlü tasarımcı Zeynep Tosun, Armani Jeans, Vakko, Guess, Vakkaroma, Liu Jo gibi pek çok dünya markasından alışveriş yapmamızı sağlamın yanında yenilenen restoran katıyla da farklı tatları denememizi sağlıyor. Alışveriş ve lezzetin yanı sıra sinema salonu ve opera etkinlikleriyle kültür - sanat alanında da yenilikci olan Akmerkez'de, Kuzey Amerika'nın en büyük klasik müzik organizasyonu olan The Metropolitan Opera'nın seçkin eserleri sunuluyor. Bunlar; Mavi Sakal'ın Şatosu, La Donna Del Lago-Gölün Kadını, Palyoçalar. Opera gösterileri 2015 Nisan ayına kadar Akmerkez Cinema Pink gösterimde sanatseverle buluşacak.



Adres: Nispetiye Caddesi, Etiler/İstanbul

Telefon: (0212) 282 01 0

Toplu Taşıma ile gitmek isteyenler için; Zincirlikuyu'dan geçen 559C araçlarıyla gidebilirsiniz.

Bu haber 1871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...