R.E.D Invest, Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın uluslararası...

R.E.D Invest, Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın uluslararası pazarlama yetkisini aldı

18 Mayıs 2019 - 22:09

R.E.D Invest, Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın uluslararası pazarlama yetkisini aldı

R.E.D. Invest, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın Türkiye ve Kıbrıs pazarlama yetkilisi oldu. R.E.D. Invest, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuarda başta Türkiye olmak üzere Orta Doğu, Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen 70 bin katılımcıya ulaşarak yaklaşık 2 milyar dolarlık portföyü yatırımcılara tanıtacak. 

Yatırımcıların gayrimenkul ihtiyaç ve amaçlarını tespit ederek, analizinin yapılması, bununla birlikte etkin çözümler ve finansman modelleriyle doğru yatırımlara aracılık etmek amacıyla kurulan R.E.D. Invest,  uluslararası bir başarıya imza attı. Bu yıl ilk kez düzenlenecek, “Uluslararası Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı”nın, “Uluslararası Pazarlama Yetkisini” alan R.E.D. Invest, fuara katılacak gayrimenkul geliştiricileri ve uluslararası yatırımcılar arasında köprü olacak.     

Yurt içi ve yurt dışı yatırım fonları ile çalışarak, özellikle alıcı tarafında etkin çözümler üreten ve gayrimenkul sektöründe tecrübeli bir ekibe sahip R.E.D. Invest, fuarda; Türkiye, İran, BAE, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan, Kıbrıs, Çin gibi ülkeler ile Avrupa’da yaşayan Iraklıların da olduğu binlerce katılımcıya doğru gayrimenkulleri sunacak.    

“Fuar bizim dünyaya açılan kapımız olacak”

Konuyla ilgili açıklama yapan R.E.D Invest Kurucu Ortak Gürkan Akkuş, “R.E.D. Invest’i kurduktan kısa süre sonra hızla büyümeye ve çok büyük başarılara imza atmaya başladık. Henüz kurulum dönemizde portföy hacmimiz 600 milyon TL’ye ulaştı, 250 milyon TL’lik yazılı teklif aldık ve ilk yıl portföy hacmi hedefimizi 5 milyar TL’ye çıkardık. Özellikle bu dönmede yurtdışı pazarlar ile birçok iş birlikteliği kurma fırsatı yakaladık. Bu dönemde 250 bin dolarlık gayrimenkul alımıyla vatandaşlık elde edilebilmesi yurtdışından birçok yatırımcının ülkemizden mülk alımını arttırdı, bunu son dönem TUİK rakamlarından da görebiliyoruz. Yine bu dönemde özellikle Irak pazarının çok hareketli olduğunu gözlemledik ve odağımızı bu bölgeye çevirdik. Birçok iş ortaklığı kurduk. Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın uluslararası pazarlama yetkisini almak ise bizim ulusal ve uluslararası anlamda en büyük işimiz oldu diyebiliriz. Bu fuar R.E.D. Invest’in aracılığıyla, alıcı piyasasının daraldığı bu dönemde inşaat şirketleri için büyük bir fırsat olacak. Bu fuarı, ülkemizin tanıtımı açısından da fırsat olarak görüyoruz ve oraya gelen yatırımcılara elimizdeki portföyleri de sunma fırsatı yakalayacağız. İnşaat firmaları, son yıllarda aracı firmalara ödenen yüzde 10 aracılık komisyonları nedeniyle olumsuzluklar yaşamakta. Ayrıca, aracı firmaların yoğunluğu nedeniyle de bir kaos söz konusu, nitelikli müşterilere ulaşabilmek bu nedenler ile zorlaşmakta. Fuara katılım gösterecek firmalar ise direk potansiyel müşteriler ile buluşarak muhtemel ödeyecekleri yüzde 10 aracılık komisyonlarını müşterilerine indirim olarak sağlayabilecek veya kendi pazarlama çalışmalarında kullanacaklar. Sadece bu unsur bile inşaat firmaları adına önemli” dedi. 

2 milyar dolarlık portföy tanıtımı

Akkuş sözlerine şöyle devam etti, “25 satış ofisi ile Irak’ın en büyük gayrimenkul pazarlama markası Haji Salam organizatörlüğünde gerçekleşecek. Malumunuz K. Irak, ülkemizden en fazla gayrimenkul alımı yapan ülkelerin başında, kişi başı artan gelirleri ile bu ilginin önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklemekteyiz. Ayrıca; Kerkük, Süleymaniye, Duhok, Bağdat, Basra bölgenin ekonomik anlamda diğer gelişim gösteren şehirleri. Bu bölgelerden ve yurt dışından yaklaşık 70 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nın da yaklaşık 2 milyar dolarlık bir portföy tanıtımı ve orta vadede 100 milyon dolarlık bir satış beklentimiz söz konusu.”


Bu haber 2543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...