Burcu Öğünlü ’Kadın, her şeyi yürüten, elinde tutan,...

Burcu Öğünlü 'Kadın, her şeyi yürüten, elinde tutan, deneyimleyerek her şeyin en iyisini görendir'

Sevgili Burcu Öğünlü diğer bir adıyla Burcu1anne meraklı, gezmeyi ,fotoğraf çekmeyi çok seven bir anne

22 Şubat 2016 - 23:59

Sevgili Burcu Öğünlü diğer bir adıyla Burcu1anne meraklı, gezmeyi ,fotoğraf çekmeyi çok seven bir anne. Röportaj bölümünde anneler ile söyleşiler yapıp, anne-çocuk için her şeyin en güzelini yapmaya çalışıyor.. Kendisi ile hayatı konuştuk, satırlarımızda ise küçük notlar



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye'de çalışan bir kadın olmak hele de anneyseniz işte o zaman o kadar çok zorlaşıyor ki içinden çıkamaz oluyorsunuz. Kadına değer verilmediği gibi hele de çalışan bir anneyseniz devletin doğum sonrası vermiş olduğu 112 gün iznin bitmesiyle işine dönmek zorunda kalabiliyor. O kadının sosyal hayatı nerede kalıyor? Sabah evden erken saatte çıkan bir annenin akşam geç saatlerde eve geldiğini düşünürseniz sosyal hayat diye bir şey maalesef yok.

Kadın, her şeyi yürüten, elinde tutan, deneyimleyerek her şeyin en iyisini görendir. Değeri bilindiği sürece yeşeren, meyve verendir. Kıymetinin bilinmesi gerekir.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Çalışın, yeni şeyler öğrenmekten sakın vazgeçmeyin. Kendinizi geliştirin, kurslara gidin ama sakın hayallerinizi ertelemeyin. Ertelediğiniz sürece hayallerinize kavuşamazsınız. “Yapacağım “dediğiniz hatta aklınızdan geçirdiğiniz o an da onunla ilgili araştırmalara başlayın. Elinizden gelenin en iyisini yapın, yapmaya çalışın.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Trafik derdinin olmadığı, çocuklarım dışarı çıktıkların da güvenle oynayabilecekleri bir parkın olması, kullanışlı ve bol güneşli bir evim olmasını tercih ederim.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul'da yaşamak her geçen gün zorlaşmasına rağmen mahallemi ve sokağımı seviyorum ve bu yüzden de Kartal'da oturmaya devam ederim. Kartal İstanbul'un gelişen semtleri arasında ve buraya yapılan yatırımların gelecek için iyi olacağına inanıyorum.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Ev seçimimizde bizim için en önemli etken, anneme ya da kayınvalideme yakın olmasıydı çünkü çalışan bir anneyim ve çocuklarımıza bakıcının bakmasını istemedik. Evimizin kullanışlı, güneş alması, özellikle de mutfak ve banyosunun büyük ve temiz olması olmazsa olmazımız.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Tabi ki düşünüyorum çünkü evi yöneten, evin her şeyinden sorumlu olan kadındır. O evi derleyip toplayacak olan, ailesine güzel bir ortam hazırlayacak, nefes alabilmek için düzen oluşturacak olan kadındır. Kadın beğendiği sürece eşinin de ona destek vermesi ve onayını aldıktan sonra ortak karar ile o evi satın almaları gerekir.

Çok teşekkürler.

www.ailemerkezi.com

@ailemerkezi / @burcu1anne

Bu haber 901 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...