Yasemin Pirinçcioğlu 'Yuvayı dişi kuş yapar sözü boşuna...

Yasemin Pirinçcioğlu 'Yuvayı dişi kuş yapar sözü boşuna değil'

Türkiye’nin ilk ve en önemli turizm acentası ve MICE firması VIP Turizm’in CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu ile Türkiye’de kadının konumunu, başarılı iş hayatını ve gayrimenkul tercihlerini konuştuk

26 Eylül 2017 - 08:34 - Güncelleme: 26 Eylül 2017 - 11:45

Türkiye’nin ilk ve en önemli turizm acentası ve MICE firması VIP Turizm’in CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu ile Türkiye’de kadının konumunu, başarılı iş hayatını ve gayrimenkul tercihlerini konuştuk. Lider ve vizyoner Sayın Pirinçcioğlu ışığı ile bizleri de aydınlattı. Perşembe gününüze umut olması dileğiyle...


Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?


 


Teşekkür ederim. Öncelikle, başarılı olmak isteyen herkes, ister kadın, ister erkek… Hedefine odaklanır ve sıkı çalışırsa her halükarda başarıyı yakalayacağına inanıyorum. İşini severek yapan, doğru hedefler koyarak, doğru adımlar atmak için sağduyusunu geliştiren herkesin başarıyı elde edeceğini düşünüyorum.

Anadolu’da kadın çağlar boyunca özgür yaşamış, üretmiş ve kültüre katkıda bulunmuştur. Hititlerden günümüze, kadın Anadolu’da çok güçlü bir figürdür. Cumhuriyet’le birlikte kadınların özgürleşmesi için büyük adımlar, yasal düzenlemeler de gerçekleştirildi. Kadınların özgürlüklerini kaybetmemeleri için onları üretime çekecek bir sosyal ortam, gerekli yasal düzenlemeler gerektiği gibi, bireysel olarak da kadınlarımızın eğitimlerine önem vermeleri, kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Türkiye’de önemli konumda pek çok kadın var. İş kadınları, sanatçılar, politikacılar… Bu kadınların da sosyal sorumluluk projelerinde görevler alıp, birikimlerini ve tecrübelerini aktarmaları gerekir.


Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?


 


Sizin gibi girişimci olmalarını tavsiye ederim. Hayal kurmalarını, hayallerinin peşinden gitmelerini ve hedeflerine ulaşmak için atmaları gereken adımları planlayarak, emin adımlarla başarıyı elde etmelerini öneririm. Elde ettikleri mutluluk ve başarıyı paylaşmanın yollarını bulurlar ve çevrelerine yayabilirlerse kalıcı isimler haline gelebilirler.


Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?


 


Ev, benim için doğru yaşam alanı olmalı. Ev seçimi yaşamakla doğru orantılı benim için. Konumu, fiziksel özellikleri, ışığı ve en önemlisi de içinde kendimi ifade edebileceğim, huzur bulacağım bir ambiyansa sahip olması gerekiyor.


İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?


 


Oturmak için Nişantaşı, Moda gibi hem eski, hem de merkezi semtleri tercih ederim. Boğaz semtleri de İstanbul ruhunu hissetmek için tercih edilebilir. Ancak benim için ulaşım da önemli olduğu için, Nişantaşı’nda oturuyorum. Yatırım yapmak için ise yükselen yeni yatırım merkezleri var, oralar incelenmeli.


Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?


 


Ben pek çok yaşamsal kararda kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyorum. Ev konusunda, özellikle de yaşanacak evin seçiminde bence de esas söz sahibi kadınlar. Kadınlar doğaları gereği, yaşamı daha çok şekillendirip, ona form kazandırıyor. Yuvayı dişi kuş yapar sözü boşuna değil…

Bu haber 2761 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi