Yaşam tarzlarıyla uyumlu dekorasyonlar

Yaşam tarzlarıyla uyumlu dekorasyonlar

Ev dekore ederken en önemli kriteriniz tercih edeceğiniz dekorasyonun yaşam tarzınızla uyumlu olması. Bu nedenle ilk adımınız nasıl bir ev hayal ettiğinizi düşünmek, günün moda trendleri inceleyip zevkinizi yansıtan bize en uygun şablonu belirlemek olmalı.

21 Kasım 2017 - 21:15

FONKSİYONELLİK ÖNEMLİ

Evinizde en fazla etkileşimde bulunduğumuz nesneler mobilyalar olduğundan fonksiyonelliğe önem vermenizde fayda var… Ev dekore etmek ciddi bir bütçe gerektirdiğinden, ilk dekore edildiği zaman bir tarz yaratıldıktan sonra yıllarca aynı şekilde kullanılabiliyor. Bu nedenle de yaşam tarzınız, zevkleriniz, trendler, moda kumaş dokusu, rengi değişse de dekorasyonun ana öğesi olan mobilyalar bu değişime ayak uyduramıyor. Fakat artık isteklerimiz çok değişken.


Giydiklerimiz, kullandıklarımız, sahip olduğumuz neredeyse her şeyi sürekli değiştirip yenilerken evlerimizin yıllarca aynı şekilde görünmesi size sıkıcı gelebilir. Kolayca değişebilen kılıf sistemi, modüler yapı, zengin ebat seçeneğiyle kişiselleştirebileceğiniz, değişen hayatınıza uyum sağlayabilen, yeni nesil mobilya sistemiyle eviniz durağan bir dekorasyona sahip olmaktan kurtuluyor.

ÖNERİLER…

Yazın açık renk ve serin tutacak keten kumaş kullandığınız koltuklarınızda, kışın koyu renk ve daha sıcak tutacak pamuk/yün kumaş kullanabilirsiniz.


Evinizde dostlarınıza vereceğiniz yeni yıl partisi için tüm koltuklarınızı kırmızı renge dönüştürebilirsiniz. Ya da ilk evinizdeki mobilyaların yerini ve kullandığınız aksesuarları değiştirerek yaşam alanınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz.

ANA KRİTERLERE DİKKAT!

Mobilyanın kullanılacağı alanda oluşturmak istediğiniz günlük hayat kurgusu, kullanım alanının ölçüleri, pencere yapısı, gün ışığı alma oranı ve açısı, odaların birbirleri ile kesişimleri göz önünde bulundurulması gereken ana kriterler.


Küçük metrekarelerde yaşam kurgulanıyorsa fonksiyonel ürünlere yönelerek farklı özellikleri aynı üründe birleştiren inovatif tasarımları tercih edebilirler; saklama alanları olan kanepeler, yataklı kanepeler, yan kısımlarında sehpa ya da komodin olan koltuklar gibi.

Bu haber 1718 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...