1+0 Daireye Yasak

1+0 Daireye Yasak

İstanbul İmar Yönetmeliği bugün İBB Meclisi’nde onaylanacak. Yeni yönetmelikle birlikte İstanbul’da stüdyo daireler yasak olacak….

14 Ocak 2018 - 20:45

İstanbul İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan yeni İstanbul İmar Planı ile imar kuralları yeniden belirlenecek.

İSTANBUL’DA 1+0 YASAK
Planlı Alanlar Yönetmeliği bugün İBB Meclisi’nde onaylanacak. Yeni yönetmelik ile birlikte bugünden itibaren İstanbul’da 1+0 yani stüdyo daireler yasak olacak. En küçük daire 1+1 olacak.

Yeni İstanbul İmar Yönetmeliği, bodrum katlar, asma kat ve çatılarda da yeni düzenleme getiriyor. Yeni yönetmelikle eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina cephesi ve bina derinliğinde kademe yapma şartları getirildi.  Binaların siluete olan etkisinin yumuşatılması amacıyla bundan sonraki imar uygulamalarında, kot alınan noktalara göre, eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina hizası geri çekilerek kademeli hale gelecek. Üç kattan fazla iskan edilen katlı konut yapılarında, asansör yapma şartı getirildi.
Ruhsatlı ve iskanlı ticari yapıların katlarında, asma katların yapılmasının önü açılacak. Parsel büyüklükleriyle ilgili rahatlatıcı maddeler getirildi. Buna göre uygulamada karşılaşılan arsaların birleşme ve ayrışmalarından kaynaklanan sorunlar çözülecek.

Bu haber 1028 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...