Çılgın projeyle fiyatlar uçacak

Çılgın projeyle fiyatlar uçacak

İstanbul’un Çılgın Projelerinden Kanal İstanbul projesi güzergahındaki 4 ilçede fiyatları artıracak. Detaylar haberimizde…

08 Aralık 2017 - 23:59

Kanal İstanbul projesinin güzergahı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerini kapsayan Kanal İstanbul projesi bu 4 bölgede emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor. 
Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, projenin basında yer almaya başladığı günden bu yana bu dört bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanmaya başladığını, güzergahının netleşmesi ile birlikte talebin daha da artacağını söyledi. 

Son yıllarda İstanbul’da gayrimenkul yatırımlarında öne çıkan bölgeler arasında başı çeken Avcılar, verilere göre son 5 yılda yüzde 40 değer artışı yaşadı. Avcılar’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 500 TL, ortalama konut fiyatı 296.000 TL, ortalama kira bin 285 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl. 1+1’den 5+2’ye kadar farklı konut tiplerinin bulunduğu bölgede konut fiyatları 220 bin TL ile 560 bin TL arasında değişiyor. Kanal İstanbul güzergahının netleşmesi ile birlikte bölgede fiyatların daha yukarı çıkması bekleniyor. 

Son 5 yılda en fazla değer artışı görülen ikinci bölge ise Küçükçekmece. 2017 Kasım sonu itibarıyla Küçükçekmece’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 900 TL, ortalama konut fiyatı 310 bin TL, ortalama kira bin 400 TL,  konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl. 1+1’den 6+2’ye kadar farklı konut tiplerinin yer aldığı Küçükçekmece’de konut fiyatları 220 bin TL ile 560 bin  TL arasında değişiyor. 

Kanal İstanbul projesinin açıklanmasının ardından bir anda dikkatleri üzerine çeken Arnavutköy arsa metrekare fiyatlarının diğer bölgelere göre henüz daha düşük seviyelerde olması ve arsa arzının yüksek olması nedeniyle gayrimenkul açısından gelişim potansiyeli en yüksek bölge olarak öne çıkıyor. Endeksa verilerine göre Arnavutköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 225 TL, ortalama konut fiyatı 250 bin TL, ortalama kira 800 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl. 

Kanal İstanbul piyangosunun vurduğu bir diğer ilçe ise Başakşehir. İstanbul’un yeni gelişen yüzünü yansıtan Başakşehir, Kanal İstanbul projesi ile birlikte değer görecek ilçeler arasında yer alıyor. Konum olarak İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları, Olimpiyat Stadı ve Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırımlar ve ulaşım projeleriyle bir süredir gündemde olan Başakşehir’de en fazla değer artışı görülecek bölgeler Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri. Endeksa verilerine göre Başakşehir’de ortalama konut fiyatı 3 bin 300 TL/m2, ortalama kira bin 525 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl. 

Bu haber 1820 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...