Dünya’nın en fantastik ahşap kulubeleri

Dünya'nın en fantastik ahşap kulubeleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde “Rustic Way” (Kır Yolu) adlı bir şirketin sahibi olan Dan Pauly, ekibiyle birlikte sıradışı fantastik kulübeler tasarlıyor

28 Şubat 2016 - 08:07

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde “Rustic Way” (Kır Yolu) adlı bir şirketin sahibi olan Dan Pauly, ekibiyle birlikte sıradışı fantastik kulübeler tasarlıyor.



Masal dünyasından çıkmış gibi gözüken bu kulübeler kimi zaman bir dinlenme kulübesi, kimi zaman ise bahçe tipi ahşap sauna olarak karşımıza çıkıyor. Ahşap kulübelerin fiyatları, genişliğine göre 6.500$ ile 12.500$ arasında değişiyor. En geniş kulübe ise sadece altı metre genişliğinde !



Dan Pauly’nin fikri son derece yenilikçi görünüyor olsa da, kendisi aslında bir aile geleneğini sürdürüyor. Pauly ailesi 19. yüzyılın başında Minnesota’ya göç ederek, ağaçlar ve kerestelerle geçimlerini sağlamaya başlamış. Bir sonraki kuşak, keresteleri ağaç evlere dönüştürmüş.



Ailenin dördüncü nesil üyesi olan Dan Pauly ise bir aile mirası olan bu fikri, evleri taşınabilir hale getirip kullanım alanlarını genişleterek, bir adım ileriye taşımış.



Ailesindeki dördüncü kuşak ahşap zanaatkarı olan Dan Pauly’nin ahşap ile yarattığı masalsı kulübeler; yamuk bacaları, asimetrik şekilleri, ahşap saksılıkları ve minik pencereleriyle peri masallarından fırlamış orman evlerini andırıyor.



Bu masalsı, fantastik dünyaların ahşap kulübelerinin bazıları; içindeki yatak, mutfak ve banyoyla minik bir ev olarak kullanılabiliyorken, bazıları ise sauna gibi işlevleri olan mekanlara dönüştürülebiliyor.









 

Bu haber 2983 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...