Bayanlar için 2016 Yılı Saç modelleri ve Renkleri

Bayanlar için 2016 Yılı Saç modelleri ve Renkleri

Kadınlar her yaşta farklı biyolojik göstergeler ve ruh halleri nedeni ile gerek saç, gerek giyim, gerekse makyajlarında değişikliğe giderler

28 Şubat 2016 - 09:23

Kadınlar her yaşta farklı biyolojik göstergeler ve ruh halleri nedeni ile gerek saç, gerek giyim, gerekse makyajlarında değişikliğe giderler.



Hatta bazen bu değişiklikler oldukça radikal bir yönde olabilir. Özellikle 40 yaş sonrası saçların dökülmesi yada uzamasının yavaşlaması ile saç boyu bel hizasına, omuz hizasına, hatta kısa erkeksi kesimlere doğru yönelebilir. Tabi bazı şehir efsanelerine göre saçı kısa kestirmek uzamasının hızlanmasını sağlar ama siz bu inanışa pek rağbet etmeyin.



Yaşınız ne olursa olsun rahatlıkla tercih edebileceğiniz kısa bir saç modeli arıyorsanız seçiminiz kesinlikle küt bir saç modeli olmalı. Çünkü küt saç modelleri neredeyse her yüz tipine uygundur ve size oldukça modern bir hava katar.



Ancak, kullanımı ve şekillendirmesi oldukça kolay olsada, küt saç modelleri fazla elektriklenen, asi dalgalara sahip ve çok gür saçlı kadınlarda kullanışsız bir modeldir. Çünkü kısa, kabaran ve gür saçları zapt etmek oldukça zor ve uğraştırıcıdır. Bu tipte saçlara sahip bayanların sürekli sorun yaşamak yerine farklı saç kesimlerini tercih etmeleri çok daha doğru bir tercih olacaktır.



PEKİ DÜZ MÜ YOKSA ASİMETRİK KESİM Mİ ?

Evet asıl karar vermesi zor olan konu bu. Düz küt bir kesim mi tercih ediyorsunuz. Yoksa asimetrik bir kesim mi ? Tercihiniz yüz hatlarınız ve tarzınızla paralel bir doğrultuda olmalı ancak her iki kesimde yüzünüze gidiyorsa asimetrik kesimlere yönelin çünkü bu yıl asimetrik küt saç modelleri çok ama çok revaçta üstelik saçınız önden uzun arkadan kısa görünüyor yani her iki saç boyunu bir arada kullanmış oluyorsunuz.



Eğer uzun bir saç sitili düşünüyorsanız, istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz ve her koşula uyum sağlayacak saç modellerini tercih etmenizde fayda var. Sağlıklı uzun saçlar her kadının sahip olmak isteyeceği türden saçlardır ancak uzun saçın da bakımı kısa saç modellerine göre biraz daha zahmetlidir. Bu nedenle uzun saç tercih ediyorsanız saçın kesim modelini ihtiyaçlarınıza uygun olarak, dikkatli seçmelisiniz.



Kusursuz ve gösterişli saçlara sahip olmak için “ombre saç modelleri” modasını da takip edebilirsiniz. Fransızca’da “gölge” anlamına gelen ombre, saçlarda da doğallığı bozmadan yumuşak renk geçişlerini sağlayarak dipten uca bir rengin farklı tonlarının kullanımına izin veriyor. Saç renginizin uçlara doğru giderek açıldığı, uçlarında gölge varmış izlenimi oluşturduğunuz ombre saç modellerini tercih ederek saçlarınızla fark yaratabilirsiniz.



Hemen aşağıda paylaştığımız aynı yüz şekilleri üzerine farklı saç modelleri çizilmiş olan resim size hangi tip saç sitilini seçmeniz gerektiğini karar vermenizde yardımcı olacak. En kısa saç boyundan başlayarak farklı saç kesimlerine ve saç boylarına dair yüz şeklinizin ve imajınızın nasıl değişeceğine aşağıda paylaştığımız bu örneğe bakarak karar verebilirsiniz.













 



 

Bu haber 1431 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...