Dövizdeki artış gurbetçiye ev aldırdı!

Dövizdeki artış gurbetçiye ev aldırdı!

Dolar ve Euro'daki artışla birlikte hem yabancı gayrimenkul yatırımcısı, hem de Türk gurbetçiler rotasını Türkiye'ye çevirdi...

25 Kasım 2017 - 14:23

Döviz kurlarındaki artış bazı kesimleri mutlu ederken, bazı kesimleri de mutsuz ediyor. Vatan Gazetesi'nde yer alan habare göre; döviz artışını, memleketlerinde gayrimenkul yatırımı yapmak için fırsata çeviren gurbetçiler, emlak alımlarına hız verdi.

Realty-Tr Dünya Başkanı Fatih Elibol, dövizde yaşanan artışların neticesinde ofislerine gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi. 

Elibol, ağırlıklı olarak İngiltere, Avrupa ve Arap ülkelerinde yaşayan Türkler'in memleketlerine yatırım yapmak için böyle dönemlerde ön plana çıktıklarını söyledi. 

Yüzde 23 artış oldu

Aylık yüzde 23 satın alma artışının olduğunu belirten Elibol, "Son 3 ay öncesiyle kıyasladığımızda, ofislerimizi ziyaret edenlerin oranında önemli bir artış söz konusu. Bu kişilerin çoğunluğunu Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen gurbetçiler ya da yakınları oluşturuyor. Çağrı merkezimize Türkiye genelinde ayda ortalama 300 kişi başvuruyor ve satın alma kaydıyla aradığı özellikleri bildiriyor. Bu temasların sonucuna baktığımızda geçtiğimiz yıla göre aylık yüzde 23 satın alma artışı görülüyor." ifadelerini kullandı. 

"Dövizdeki artış gurbetçilerin satın alma kriterlerini de yukarı çıkardı" diyen Elibol, "3 ay önce 300 bin liralık bir konut almak isteyen bir gurbetçi, aynı döviz bütçesiyle şimdi daha lüks bir konutu alıyor" dedi.

Gurbetçiler akraba memleketini seçiyor

Elibol, gurbetçilerin emlak yatırımlarını ağırlıklı olarak akrabalarının yaşadığı şehirlere yaptıklarını söyledi. Elibol, "İstanbul ve İzmir alımların arttığı illerin başında geliyor" dedi. 

Arapların yeni rotası Ordu

Yabancı yatırımcılar da rotasını Türkiye’ye çevirdi. Elibol, yabancıların İstanbul ve Karadeniz Bölgesi’ne ilgi gösterdiklerini söyledi. Elibol, "Yabancı fonların alımlarında yüzde 15’lik artış var. Araplar’ın Karadeniz Bölgesi’ne olan ilgisi artarak sürüyor. Trabzon ile başlayan bu alakanın, son haftalarda Ordu’ya kaydığını net olarak gözlemliyoruz." açıklamasında bulundu. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, yabancılara Ekim ayında 2 bin 677 konut satıldı.  


Bu haber 749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...