Konut fiyatları Sydney’de artıyor Paris’te düşüyor

Konut fiyatları Sydney'de artıyor Paris'te düşüyor

Emlak sektörünün en önemli şirketlerinden Knight Frank, 2016 yılına yönelik fiyat artışı beklentilerini açıkladı

27 Şubat 2016 - 07:19


Emlak sektörünün en önemli şirketlerinden Knight Frank, 2016 yılına yönelik fiyat artışı beklentilerini açıkladı.
Genellikle İngiltere'nin başkenti Londra ve ABD'nin dünya metropolü kenti New York'un zirve için yarıştığı listede bu yıl Avustralya'nın en büyük şehri Sydney var. önümüzdeki beş yılda konut fiyatlarının en fazla artış göstereceği şehir olacak.

Ağırlıklı olarak finans şehirlerinin yer aldığı liste şu şekilde:

1. SYDNEY



Avustralya’nın popüler kentinde konut fiyatlarının yüzde 10 artış göstermesi bekleniyor. Knight Frank verilerine göre geçen yıl konut fiyatları yüzde 15 artmıştı.

2. NEW YORK

 

ABD’nin finans başkenti New York’ta konut fiyatlarının geçen yılla aynı oranda yani yüzde 5 artması bekleniyor ama Knight Frank, New York’ta lüks apartmanlara olan ilginin bu yıl 2013-2014 arasındaki büyük hıza kıyasla yavaşlayacağına işaret ediyor.

3. MONACO

 

Avrupa'nın Akdeniz'deki şehir devleti, kumarhaneleri ve lüks tatil resortları ile ünlü Monaco'da yaşamak için satın alınacak gayrimenkullerin fiyatlarının 2016’da yüzde 5 artış göstermesi bekleniyor.

4. ŞANGHAY

 

Dünya finans piyasalarının nabzının attığı Çin başkenti Şanghay'da konut fiyatlarının 2016’da yüzde 4 artacağı tahmin ediliyor.

5. LONDRA

 

Avrupa Birliği'nden çıkma tartışmalarının alevlendiği İngiltere'nin en büyük şehri ve başkenti Londra bu yıl konut fiyatlarındaki artışta beşinci sırada. Fiyatların, 2016 yılı içerisinde yüzde 2 artış göstermesi bekleniyor. Şehirdeki satın alınacak konut sıkınıtısı da devam ediyor.

5. MİAMİ

 

ABD'nin tatil cenneti Miami de Londra ile beşinciliği paylaşıyor. Geçen yıl yüzde 4 yükselen konuıt fiyatları, bu yıl yüzde 2 artabilir.

Knight Dark'ın raporunda konutların ucuzlayacağının tahmin edildiği şehirler de yer aldı. Buna göre konut fiyatlarının geçtiğimiz sene Çin karşıtı protestolara sahne olan Hong Kong'ta yüzde 5, Singapur'da yüzde 3 ve 2015'i iki kanlı terör saldırısıyla kapatan Paris'te yüzde 3 düşmesi bekleniyor.

Bu haber 537 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat