Konut Yatırımında Dikkat edilecek Noktalar

Konut Yatırımında Dikkat edilecek Noktalar

Öncelikle ikamet amacı ile mi yoksa yatırım amacı ile mi konut alınacak ona karar verilmeli, Konutun finansmanı ve nasıl alınacağı, alım fiyatı önemlidir

06 Ocak 2016 - 11:21

Öncelikle ikamet amacı ile mi yoksa yatırım amacı ile mi konut alınacak ona karar verilmeli, Konutun finansmanı ve nasıl alınacağı, alım fiyatı önemlidir. Yatırım amacı ile alınacaksa tamamlanmış konut yanında temelden almak daha karlı olur. Yatırım amacı ile alım yapacaklara en büyük tavsiyem Güvenilir bir inşaat firmasının temelinde iken konutta istenen rakamın yarısını ödeyin ve geri kalanını tapu teslimine diyerek anlaşma imzalayın.




Tapu tesliminde konutun değerinde satın ve firmaya kalan parayı ödeyerek karınızı alın. Böylelikle 50.000 TL ile 100.000 TL lik yatırım yaparsanız tapu tesliminde 130.000 TL Satın ve kalan borcunuzu kapatın böylelikle % 60 kar elde etmiş olup normal yatırıma göre iki kat kazanç sağlamış olursunuz.



Hazır bitmiş bir konutta kira / fiyat oranı çok önemli bir kriter olup en fazla 160 ile 180 ayda kendini amorti etmeli Bunu hesaplamak için alım fiyatını kira bedeline bölerseniz sonuç ortaya çıkar. Eğer bankadan kredi kullanılacaksa vadenin 5 yıllı geçmemesini tavsiye ederim. Aylık tutar toplam gelirinizin % 30 civarında olmalı ki sizi ekonomik olarak zor durumda bırakmasın. Konut fiyatını etkileyen bir çok nokta olmakla birlikte çevresi, konumu, yapının durumu, sosyal tesisler, bulunduğu kat, ısıtma asansör, kamu binalarına ve iş yerlerine yakın olması gibi en çok etkileyen faktörlerdir. Yatırım amacı ile konut alımında 5 yıl içinde satılırsa gelir vergisi ödemek zorundasınız.

Bu haber 497 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...