’Müslüman Kadınlar Zirvesi Hazırlık Toplantısı’...

'Müslüman Kadınlar Zirvesi Hazırlık Toplantısı' İstanbul'da gerçekleşecek

‘Müslüman Kadınlar Zirvesi Hazırlık Toplantısı’ İstanbul’da gerçekleşecek

14 Ocak 2016 - 21:34

‘Müslüman Kadınlar Zirvesi Hazırlık Toplantısı’ İstanbul’da gerçekleşecek. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 25-27 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin Türkiye’deki hazırlık toplantısı 19 Ocak Salı günü İstanbul’da yapılacak.

25-27 Mart 2016 tarihlerinde Malezya’da gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin Türkiye’deki hazırlık toplantısı 19 Ocak Salı günü İstanbul’da yapılacak. Başkent Kuala Lumpur’da yapılacak Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi ile kadınların inisiyatif kazanması ve güçlenmesi adına dünyada öne çıkan Müslüman kadınları bir araya getirerek deneyimlerini ve fikirlerini paylaşmaları için bir platform oluşturmak amaçlanıyor. Bu hedefe bağlı olarak Zirve’nin ana teması “Müslüman kadın-pamuk gibi yumuşak, demir gibi güçlü” olarak belirlendi. Zirve’nin alt konu başlıkları ise ‘Kadın ve Girişimcilik’, ‘Kadın ve Barış İnşası’, ‘Genç Müslüman Kadınlar; Geleceği Şekillendiren Güç’, ‘Genç Kadın Liderler’, ‘Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi’, ‘Barış Tesisinde Kadının Rolü, İnsanlığa Biçim Vermek’, ‘Kadın ve Cami Yönetimi: Problem ve Çözümler’ ve ‘Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi’.

Zirveye Malezya Başbakanı ve Kraliçe katılacak

Yönetimi TASAM tarafından sürdürülen Dünya İslam Forumu ( World Islamic Forum - WIF ) ile Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi işbirliğiyle Kuala Lumpur’da 25-27 Mart 2016 tarihlerinde 5.000 kişilik küresel bir katılımla düzenlenmesi öngörülen ‘Zirve’ye Malezya Kraliçesi, Başbakanı ve İİT Genel Sekreteri’nin de katılımı bekleniyor.

İstanbul’da 19 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek ‘Hazırlık Toplantısı’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Dr. Göknur Akçadağ, Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı Neşe Ünal Sürekli, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Prof. Dr. Ömer Çaha, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Başkanı Nezihe Bilhan, Kadın Adayları Destekleme Derneği temsilcileri Yasemin Bektaş ve Kamile Yılmaz, Kadın Hakları Koruma Derneği’nden Avukat Sema Yücel, gazeteci-yazarlar Sibel Eraslan, Hidayet Tuksal, Hilal Kaplan, Esra Elönü, Sevil Nuriyeva, Ece Vahapoğlu ve Merve Şebnem Oruç, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği Başkanı Dr. Aynur Görmez, Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Öğretim Üyesi Tümay Mercan, Televizyon Programcı ve Sunucusu İkbal Gürpınar, Avukat Feyza Altun Meriç, Türkiye Entelektüel Kadın Hareketi’nden (TEKH) Merve Armağan, Beyzanur Armağan, Tuba Sevimoğlu, Saliha Büşra Selman, Hümeyra Kahraman, Hacer Hazan, Küçükçekmece Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Erol ve meclis üyeleri Nesrin Özleyen, Ruken Kilerci, Serpil Çakmak Soran, Deniz Alhan, Müjgan Önal ve Leyla Eryener, Türkiye Gençler Arası İletişim Platformu TÜGAP'tan Dilara Ataseven ve Ayşenur Koç, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı HEKVA’dan Burçak Yıldırım, Zeynep Emin, Kübra Efe ve Zehra Özküçük, MASUMELİ Platformu’ndan Esra Armağan, Gazeteci-TV Program Sunucusu Ahu Özyurt, özel sektörden Hill+Knowlton Strategies Türkiye'nin Genel Müdürü Pelin Kocaalp, Ala Dergisi İmtiyaz Sahibi Gülsüm Çiçekçi gibi isimler katılacak. Toplantıya Kadınlara Hukuki Destek Merkez Derneği KAHDEM, Başkent Kadın Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım gösterecek. 12.30’daki çalışma yemeği ile başlayacak Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi Hazırlık Toplantısı İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Dosso Dossi Downtown Hotel’de gerçekleştirilecek.

Bu haber 804 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat