Gebze Darıca Metro Hattı geliyor

Gebze Darıca Metro Hattı geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Darıca metro hattı için düğmeye bastı. 15,6 kilometrelik hat önümüzdeki Şubat ayında ihaleye çıkmaya hazırlanıyor…

21 Ocak 2018 - 23:11

Gebze Darıcı metro hattı için ilk adım atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15,6 kilometrelik hattı önümüzdeki Şubat ayında ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor.

Daha önce fizibilite çalışmaları tamamlanan Gebze Darıca metro hattı ihalesi 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11:00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda yapılacak.İhalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yapılarak inşaata başlanacak. 
Gebze Darıca metro hattının yer tesliminden itibaren 560 günde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

15,6 kilometrelik hat gidiş ve dönüşte toplam 32 kilometreden oluşacak.  Gebze Darıca metro güzergahında 12 istasyon yer alıyor.



Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşımı 19 dakikaya indirecek olan hattın 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak.


MARMARAY VE HIZLI TRENLE İSTANBUL'A BAĞLANACAK

Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca Sahil İstasyonundan başlayacak olan yolculuk, 12. ve son istasyon olan OSB istasyonunda 19 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

Bu haber 1174 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat