İşte 2018’de İstanbul’da açılacak 4 metro projesi

İşte 2018'de İstanbul'da açılacak 4 metro projesi

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’da bu yıl hizmete girecek olan 4 yeni metro hattını açıkladı. İşte o hatlar…

28 Şubat 2018 - 22:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’da bu 2018’de hizmete girecek olan 4 yeni metro hattını açıkladı. 
Uysal’ın verdiği bilgiye göre bu yıl hizmete girecek metro hatları şöyle;

ÜSKÜDAR YAMANEVLER METRO HATTI 
Toplam 20 kilometre hat üzerinde 16 istasyondan oluşan Üsküdar Çekmeköy metro hattının 10,5 kilometrelik 9 istasyonunu oluşturan Üsküdar Yamanevler metro hattı hizmete açılmıştı. Hattın Yamanevler Çekmeköy arasındaki son kalan 7 istasyonu ise Haziran sonu hizmete açılacak. Hat hizmete girdiğinde Üsküdar Çekmeköy arası 27 dakikaya inecek. 

MECİDİYEKÖY MAHMUTBEY METRO HATTI
2018’de hizmete girecek metro hatlarından biri de Kabataş Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy Mahmutbey arasındaki 15 istasyonluk 1.etabı. Hattın yılsonu hizmete girmesi planlanıyor. 18 kilometrelik hat hizmete girdiğinde ulaşım süresi 26 dakikaya inecek.  Devam eden Mecidiyeköy-Kabataş arası 6.5 kilometre. Tamamlandığında yolculuk 5,5 dakika sürecek.

EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTI 
10,1 kilometrelik Eminönü Alibeyköy tramvay hattının yılsonu hizmete girmesi planlanıyor. 14 duraktan oluşan hat hizmete girdiğinde ulaşım süresi 35 dakikaya inecek.

BOSTANCI İMES METRO HATTI 
14,3 kilometre hat üzerinde 13 istasyondan ouşan Bostancı-İDO-Dudullu metro hattının 9 istasyonu Bostancı’dan İMES’e kadar kısmı yılsonu açılacak. Elektromekanik sisteminin yapımına başlanan 10,2 kilometrelik hat ile yolculuk süresi 14 dakikaya inecek.  
Bostancı-Dudullu metro hattının  kalan 4 istasyonun ise 2019 yılı içerisinde açılması planlanıyor. Bostancı İDO-Dudullu metro hattı tamamlandığında, Bostancı’dan Dudullu’ya kadar toplam yolculuk süresi 17 dakika, son istasyon olan Depo istasyonuna kadar 21 dakika olacak.

Bu haber 955 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...